05242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Gårdsförsäljning av alkohol: Heja Eskil!

Förra året debatterades gårdsförsäljning av vin och öl. Nu har det kommit ett efterlängtat utredningsförslag om detta till folkhälsoministern länk, länk. Utredaren Lotty Nordling vill göra det möjligt att köpa några flaskor lokalproducerat när man besöker en gård, precis som i Frankrike eller Italien.


Tidningen Riksdag och Departement speglar motsättningen i regeringen genom ett styck i artikel om utredningsförslaget så här, länk: ”Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) säger ja och tror att gårdsförsäljning kan bidra till en levande landsbygd. Han har förespråkat en finsk modell där gårdarna som säljer alkohol blir en slags filialer till Systembolaget. Hans ministerkollega Maria Larsson (KD), som tillsatt utredningen har tidigare varit mycket tveksam till gårdsförsäljning.”

Nu får alla landsbygds- och dryckesfantaster hålla tummarna för att Eskil Erlandsson går segrande ur den här lilla konflikten i regeringen. Dessutom är detta en viktig liberal fråga.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar