05192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nytt styre i Värmdö kommun

Hänt i Värmdö

I valet gick VärmdöCentern ut som det kompetenta borgerliga alternativet. Det var ett budskap som gick hem. Ett annat från budskap från VärmdöCentern är att sänka skatterna under mandatperioden med minst 40 öre. Analysen bakom vara att det blev för mycket ”Slösa”. VärmdöCentern framstår tydligt som ”Spara”.
En som gjort jobbet och inte får skörda frukterna av det är VärmdöCenterns gruppledare Hans Lindqvist. Han initierade framtids- och klimatberedningen i kommunen. Han och VärmdöCentern fick trycka på för att få de andra allianspartierna att acceptera idén om beredningen. VärmdöCentern jobbade med lock och pock. Så skapades möjligheten att arbeta med framtidsfrågorna i den beredning som bar centerprägel.
Nu väljer miljöpartiet att skörda frukterna av VärmdöCenterns arbete. Sannolikt blir det Yvonne Blombäck som blir kommunalråd för hållbar utveckling därmed skördar hon vad VärmdöCentern sått.
Yvonne Blombäck har i sociala medier fått hård kritik för sitt val av samarbetspartners. Bara för några dagar sedan ansåg hon att hennes tillkommande partners stod för ett svagt ledarskap med en felaktig inriktning. Nu har samma personer blivit det bästa alternativet. En hel del talar om ren opportunism. Andra kommer att lämna miljöpartiet. Det gäller för Yvonne Blombäck och Max Ljungberg att förklara väl. Annars finns det risk att man menar att dessa två har prioriterat eget bästa framför partiets. Argumentet att man inte gillar blockpolitik klingar nog för de flesta ganska ihåligt.
I moderaterna väntar Hans Ove Görtz i bakgrunden på sin stora stund. Personkemin mellan honom och Yvonne Blombäck har varit tveksam tidigare. Det ska bli spännande om de kommer att ha lättare för varandra nu.
En annan som väntar på större uppgifter är kulturnämndens Camilla Lien. Sin nuvarande nämnd får hon lämna så att Fredrik Sneibjerg kan bli ordförande. Hon siktar själv på att bli ordförande i utbildningsnämnden. Det är tveksamt om detta kan betrakta som en kvalitetshöjning. Om hon efterträder den hårt kritiserade Peter Bondesson lär en och annan säga att man går från dåligt till sämre.
För VärmdöCentern kan det som händer nu paradoxalt nog vara en chans att gå från att vara ett litet parti till att blir ett stort. Här gäller det att vara pedagogisk och tydlig med vad man vill. Samtidigt måste man bli ännu bättre på bra dialog med medborgarna. En eller annan äldre partimedlem kan tycka att detta är tungt. I det yngre gardet kan detta tvärt om stimulera till ett rejält lyft.
Andra medier: NVP, NVP, ABC Nytt, Stockholmsnytt

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar