06132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Premiär för koalition för Värmdö: Från Alversjöhallens tak rinner Blombäcken

Hänt i Värmdö

I går tisdag var det möte i Bygg-, Miljö- och Hälsoskyddnämnden i Värmdö.

Två antagonister blev helt plötsligt de såtaste av vänner. Miljöpartisten Camilla Strandman och moderaten Erik Petterson log i kapp. Sannolikt blir dessa tu presidium i nämnden och mycket talar för att detta sker med Strandman som ordförande, trots att hon före valet skulle lämna nämnden.

Första offret eller ärendet för det nya koalitionsstyret blev Grantomta sporthall. När frågan om bygglov skulle behandlas hade moderaterna och miljöpartiet skrivit ihop ett yrkande som till eftervärlden kommer att kallas kosmetikyrkandet. En grupp med föräldrar som ska blidkas ska fem över 12 i processen vara gisslan och få utforma en lite bättre skolgård. Idén från miljöpartiets Yvonne Blombäck är en rutschkana från taket och en klättervägg. I folkmun kommer det om detta genomförs heta att från Alversjöhallens tak rinner Blombäcken.

Gruppen ska rapportera tillbaka till kommunstyrelsen. På så sätt ska man få föräldrarna att glömma att skolgården blev plundrad. Tanken var sedan att frågan om bygglovet skulle delegeras till ordföranden Erik Pettersson som senast den 19 november skulle fatta beslutet.

En kuriositet i sammanhanget är att Bygg-, Miljö,- och Hälsoskyddsnämnden har sammanträde den 9 november, men av någon anledning litar vare sig miljöpartiet eller moderaterna på nämndens klokskap. I stället ansåg man att denna enbart besittes av ordföranden.

Nu gjordes inte vågen inför detta förslag. Det innehöll en hel del formella tveksamheter. Strandman och Petterson hade bråttom att få till ett beslut. Därför blev det så småningom omröstning kring hur frågan skulle behandlas. När Strandman och Petterson båda två förstått att man röstat fel föll aldrig klubban i bordet. Innan detta inträffat hade man genomfört en rösträkning som säkert de ansvariga vill glömma. Någon timme senare fattade nämnden ett annat beslut. För att få detta beslut att fungera rent formellt fick Strandman och Petterson begära time out eller a´journering som det kallas på sammanträdesspråk.

Nu blev beslutet att bevilja bygglov och att som ett av villkoren låta föräldrarna yttra sig om förbättringar av skolgårdsmiljön före den 19 november. Två partier röstade emot förslaget, nämligen socialdemokraterna och VärmdöCentern. Flera frågor ansågs inte viktiga att få klarhet i av majoriteten, bland annat hallens energiförbrukning, hur man skulle lösa radonproblemen och om det var möjligt att skapa en bättre kulturhistorisk anpassning av byggnationen

Bloggen förstår att många föräldrar är ledsna över detta beslut. Brukarna har inte fått komma till tals. Man har kanske lyssnat till dem men det har inte gett några effekter för resultatet.

Miljöpartiet har kritiserat processen tidigare. Nu väljer man att tillsammans med moderaterna få igenom ett oklokt beslut. Folkpartiet och kristdemokraterna tittar bara på.

Är det så koalition för Värmdö kommer att arbeta under den kommande mandatperioden?

Andra medier: NVP, NVP, NVP

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar