07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

10 mest besvärliga politikerna på Värmdö

Hänt i Värmdö

Här kommer listan på Värmdös 10 mest besvärliga politiker. Listan avser situationen per den 25 november 2010
1. Olle Markstedt, folkpartiet. Han är frispråkig och orädd. Olle närmast söker konflikter. Vill göra folkpartiet synligare och mera ideologiskt. Trampar på många ömma tår. Folkpartiledningen i Värmdö är säkert beredd att betala till den som intresserar honom för något annat. Är en person som kommer att skapa rubriker de närmaste fyra åren.
2. Bo Bladholm, moderaterna. Mannen som tagit bladet från munnen om missförhållandena i Värmdö kommun och inom moderaterna. Det enda som håller honom tillbaka är att han inte vill äventyra dotterns politiska framtid. Är ett kraftpaket som snabbt kan gå från besvärlig till etablerad. Borgmästare från Stockholm som numera bara mästrar, enligt ledande moderater på Värmdö.
3. Ina Ununger, Värmdöcentern, rookie inom politiken som fått bulldozern att få ett ansikte. Talar både på in- och utandning. Undervisar allt och alla inom de flesta discipliner. Oväntat tillskott på listan. Snart politisk sekreterare som i handling visar att en ordförande ska göra som sekreteraren vill.
4. Anders ”Ankan” Bergman, snart numera tidigare bankdirektör, folkpartiet. Kontroversiell genom att det varit oklart om var han har sin lojalitet. Avvärjt denna fråga genom att snart nå marken hängande i en fallskärm. Talar ofta med kluven tunga. I den ena stunden vänlig och i nästa stund och annat sammanhang avrättas samma person med samma sinne. Kunde varit förebild för några av gestalterna i Frans G. Bengtssons, ”Röde Orm”.
5. Jan Dolk, rättfram tidigare moderat som trodde att kristdemokraterna betydde förrum till himmelriket. Mindre nagel i ögat på både kristdemokrater och moderater nu än tidigare.
6. PO Fransson, frifräsare i byggsvängen, både professionellt och politiskt, kristdemokraterna. Förlorade maktkampen mot Stefan ”pastorn” Dozzi. Fortfarande mindre intresserad av vad lagen säger om bygglov än vad han själv tycker är riktigt. Oklart om han delar kristdemokraternas värderingar. Är trots allt medlem i partiet.
7. Rosana Asplund och Per Oldenius, kommunfullmäktigeledamöter, farliga bara genom att de tillhör Sverigedemokraterna.
8. Peter Bondesson, kommunalråd, tandläkare och folkpartist på väg ut från politiken. Väcker mycket känslor. Boken om ”Alliansen i Värmdö inifrån” kan bli en kioskvältare om den skrivs av Bondesson. Upplevs ledigare sedan han avgått. Så ledig ibland att en del undrar om han gjort något. Snart borta från listan.
9. Lars Bryntesson, socialdemokrat. ”Rött skynke” för många av de styrande. Förgör genom struktur. Uttalar sig ofta och mångordigt. Upplevs ibland som ”besserwisser”. En kombination av den supersociale och den superlogiske. Blir besvärlig i opposition. Lämpar sig bättre som styrande, men det kräver en majoritet som han inte har.
10. Camilla Lien, snart tidigare ordförande i Ungdoms-, Kultur- och Fritidsnämnden. En av de nämndordordföranden som klarat sig sämst under den gångna mandatperioden. Har en språkförmåga både i tal och skrift, offentligt som gör att det närmast blir omöjligt att förstå vad hon säger. Det beror inte på någon dialekt. Denna kompetens skulle kanske kunna komma bättre till pass i underhållningsbranschen.
Utanför listan
Stefan Mårtensson, VärmdöCentern. Omstridd, men välinformerad. Många önskar att han skulle hålla tyst. Respekterad för sin kompetens. Upplevs i förhållande till andra politiker på listan som allt mindre besvärlig. Som bloggare har han stärkt sin ställning, eftersom ingen annan politiker har uthålligheten att fortsätta. Om utvecklingen fortsätter snart inte ens längre bland de 25 mest besvärliga politikerna. Enligt ledande folkpartist alltjämt Värmdös ”farligaste” man.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar