06242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Goda förebilder och dåliga

Hänt i Värmdö

En av Värmdövalets vinnare var VärmdöCentern. Det resulterade i att man inte fick vara med och regera.

I Danderyd har man lång erfarenhet av hur det är att vara i opposition och på Lidingö lite kortare erfarenhet av detta. På Lidingö har centern kommit långt som oppositionsparti. Man har 16% och är näst största parti, men just därför får man inte vara med i Alliansen. Politiken man gått till val på påminner om det som VärmdöCentern gått till val på, länk.

Tyvärr finns det ett antal VärmdöCenterpartister som har en stor separationsångest nu. De tror inte att man klarar sig utan att styra. Dessa människor tror att man dör sotdöden då. Lösningen är att vill man hålla en låg profil. Idén bakom detta är enkel. Om man är ”snäll och foglig” ska man tas in i stugvärmen av de snälla större. Naturligtvis att detta bara en önskedröm. Det är en saga som inte ens är sedelärande.

Sanningen är den motsatta. De flesta väljare vill se resultat i sakpolitiken. Om man ser det och ser konsekvens är man beredd att stötta partiet. Om man är i opposition måste man ta ut svängarna mer än om man regerar. Kan tyckas som en självklarhet. I verkligheten är det inte alla som förstår detta.

DanderydsCentern däremot tyckte det var dags att börja vara med och regera. Det gjorde man efter att ha ökat från 16,77% till 20.76%. Nu gick man in och regerar från en styrkeposition.
DanderydsCentern skriver så här på sin hemsida, länk: Danderydscentern har i många år varit Danderyds ledande oppositionsparti, men efter valet 2010 har vi kommit överens med Moderaterna och Kristdemokraterna om att ta ansvar för kommunens utveckling. ”Ett grönt Danderyd med hög kvalitet i välfärden och låg skatt” är rubriken för vårt samarbete.”

Vårt engagemang och vår förankring i det lokala livet i Danderyd är våra styrkor. Som Danderydsbo kan du alltid vända dig till oss för att föra fram dina åsikter och synpunkter på det som händer i kommunen. Vi som jobbar i Danderydscentern har alla politik som fritidssysselsättning. Det bygger på en vilja att göra Danderyd till en ännu bättre kommun att leva i. Många engagerade medborgare är en förutsättning för att utveckla kommunen på ett positivt sätt.


På Lidingö berättar VärmdöCentern hur man ser på sin roll som oppositionsparti.

”Ingen bergtunnel på södra Lidingö!, länk

M, Fp och Kd meddelade igår att de beslutat lägga ner projektet
som beräknas kosta mer än 400 miljoner.

Beslutet är en seger för Centerpartiet som tredubblade sitt väljarstöd
till 16 procent vid valet genom bestämt motstånd till tunnelbygget.

Detta är en seger för den lokala demokratin och en enorm seger för
lidingöborna säger Kent Ivarsson, gruppledare för Centerpartiet.”

”Ett C kommunalråd för Lidingöborna, länk

Kent Ivarsson Centerpartiet kommer att bli ett borgerligt grönt kommunalråd för lidingöborna efter att partiet blivit öns näst största parti i senaste valet!

Kent säger att hans ambition är att lyssna och jobba nära lidingöborna och försöka vara deras talesperson. Det finns ett underskott av lyssnande som ledde till ett uppror mot tunnelbygget. Centerpartiet har tvingats vara utanför det borgerliga styret på ön av den regerande borgerliga majoriteten.”

Bloggen säger: regera, javisst, men utifrån en styrkeposition och det kräver först en kraftfull oppositionspolitik.
Bloggen gärna förmedla två citat av Winston Churchill:

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar