06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ladbrokes om nästa socialdemokratiska ledare

Bookmakingföretagen ger ganska goda underlag till resonemangen kring ny partiledare i socialdemokraterna. Bloggen har studerat vilka odds som vadhållningsföretaget Ladbrokes sätter, länk.Bäst till just nu ligger Sven Erik Österberg, med 2,8 gånger pengarna. Morgan Johansson, ger 4 gånger pengarna. Ylva Johansson ger 5 gånger pengarna. Leif Pagrotsky ger 7.5 gånger pengarna. Håkan Junholt ger 8,5 gånger pengarna. Thomas Bodström ger 10 gånger pengarna. Illmar Reepalu, Pär Nuder och Veronica Palm ger 13 gånger pengarna.

Den första slutsatsen är lika enkel som självklar. Osäkerheten är mycket stor. Det är relativt höga odds för alla kandidater.

En kandidat som inte nämnts speciellt mycket tidigare är kommunalrådet i Malmö, Illmar Repalu. Han kan faktiskt bli en kompromisskandidat. Fackföreningeningsrörelsen i Skåne som inte gillar Mona Sahlin skulle kunna acceptera Reepalu. Samtidigt talar åldern emot honom. Han är 67 år. Samtidigt kan han definitivt sitta under två perioder. En kommunpolitiker som inte sitter fast i Stockholmsintrigerna kan visa sig vara lösningen.

Hur det än går kommer socialdemokraterna inte att vara ett större parti är 25-30%. Det borde man vänja sig vid. Bara här ligger en stor utmaning för gamla sossar. Det kommer säkert att krävas en övergångslösning. Det gör att namn som inte varit aktuella tidigare kommer att lanseras.

När oddsen går ned under 2 gånger pengarna börjar vi ser vart åt det lutar.
Ännu så länge ser vi bara resultatet av rena spekulationer.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar