05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Rädda Mona?


Socialdemokraterna blir allt färre, länk. Om utvecklingen håller i sig kommer snart wwf att klassa dessa livsformer som utrotningshotade. De kommer säkert upp på någon form av ”röd lista”.


Nu verkar debatten röra vem man ska rädda i partiledningen, länk.
-Är det Mona?
-Är det Thomas Östros?
-Kanske ska man rädda partisekreterare Baylan?
Man gör det genom att peka på att andra ska avgå. Därigenom hoppas man att den egna favoriten ska få sitta kvar.

Det verkar finnas en annan idé i partiledningen om en ”remix” som ska rädda Mona. Idén verkar lika enkel som genialisk. Idén kommer från filmen Free Willy.
Man stylar om Mona och använder samma tema som i filmen, länk. Wikipedia beskriver upplägget så här: ”Keiko var en späckhuggare som blev världskänd för sin roll i filmen Rädda Willy. Keiko föddes utanför Island mellan 1977-1978 och blev fångad 1979. Valfångarna sålde honom levande till en djurpark i Ontari, Kanada, där han utbildades. Han var mobbad av resten av poden i akvariet och såldes till slut till en nöjespark i Mexiko. Samtidigt hade manuset till filmen Rädda Willy eller Free Willy kommit till, och filmteamet letade efter en ensam späckhuggare som var tränad och kunde spela späckhuggaren Willy i filmen. De fick kontakt med nöjesparken och eftersom Keiko var den enda späckhuggaren de kunde hitta som var ensam och tränad hade de inget val. Men Keiko gjorde dem inte besvikna, filmen blev en succé.”

Naturligtvis är detta ett fantastiskt spin. Den stora frågan är bara om det funkar?
Visst finns likheterna där, men porträttlikheten är kanske inte tillräckligt stor.

Sannolikt återstår bara en sak om man vill rädda Mona.
Styla om henne till Sveriges svar på Sarah Palin, länk. ”Teaparty-rörelsen” får bli ”kaffereps-rörelsen!. Det kommer att krävas en hord av imitatörer som populariserar och driver med Sahlins misstag. Det kanske kommer att fungera, men bloggen undrar ändå.
Förmodligen är det lättare att ge henne sparken omgående.


Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar