06142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Så mycket kostar Värmdös politiker medborgarna

Hänt i Värmdö

Ibland sägs det att man får det man betalar för. Ibland betalar man för mycket för det man beställt.
Statistiska Centralbyrån (SCB) gör jämförelser mellan olika kommuner. En sådan är vad den politiska organisationen kostar medborgarna i olika kommuner. Värmdö kommuns politiker kostade varje medborgare 605 kronor 2009. I en jämförelse med Stockholms län är detta 50 kronor mer än genomsnittet.
Får Värmdöborna bättre politiker för detta?
Bloggen är högst tveksam till detta.
Nu har en den nya styrande konstellationen, kollissionen ofta kallad, men officiellt heter den faktisk koalitionen beslutat sig för att det krävs ännu fler anställda politiker. Dessutom ska det vara ännu fler av de politiker som kostar mest pengar. Det är inte säkert att det uppskattas av alla. Kostnaden för politikerna i Värmdö 2009 motsvarade 30 öre på skatten. Nu ska det bli ännu mer.
Frågan är vilken kvalitet på politikerna man får för dessa pengar?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar