06132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Är det dags för skylten snart, där det står: Varning för NallenHänt i Värmdö
En ”Nalle” är alltid en ”Nalle”. Några av dem är vänliga rakt igenom. Andra är vänliga på ytan, men mindre vänliga under skinnet. Någon är till och med lite farlig på insidan.


Någonstans i slutet av denna uppräkning hamnar Värmdös egen ”Nalle”, Lars Erik ”Nallen” Alversjö. I ytliga kontakter är han vänlig mot allt och alla, men när det kommer till kritan är det en helt annan livsform som uppenbarar sig.


Demokrati förutsätter likabehandling. Majoritetsövergrepp på minoriteter hör inte hemma i en sann demokrati. Inte heller är det speciellt lämpligt att man anpassar argumentationen på ett sådant sätt att man tyvärr inte kan tillgodose ett önskemål.


Ett exempel på detta är följande mailväxling som bloggen fått ta del av.
VärmdöCenterns ordförande ville ha med en kvinnlig medlem på en förtroendemanna utbildning, men det gick tyvärr inte. Sannolikt var det ”fel” person som frågade. Det kan till och med vara så att ”Nallen” trodde att det var fel person som skulle närvara.


Om ”Nallen” Alversjö fortsätter som han gör för det snart sättas upp skyltar både utanför kommunhuset Skogsbo och i kommunfullmäktiges sammanträdeslokaler. Inskriptionen kommer då att vara: ”Varning för Nallen”. Dessutom riskerar ”Nallen” att uppfattas som en person som nästan talar sanning. De som hårddrar det skulle till och med kunna uppfatta det som om ”Nallen” ljuger.


Mailkonversationen börjar med det sista mailet.


Bloggen säger: Läs och begrunda!

”Värmdö KSO” kso@varmdo.se>

2011-01-28 11:18

Till
”Henrik Paulsen” henrik.paulsen@skatteverket.se>
Kopia
Ärende
Ang. Ang. Sv:

Hej

Det har gjorts vissa undantag, men att komma så sent som du har gjort med ytterliggare namn är i senaste laget.

Därför står mitt beslut fast att inte göra några ytterliggare undantag.

mvh

Lars-Erik Alversjö

Kommunstyrelsens ordförande, kommunalråd (m)

Värmdö kommun

S-134 81 Gustavsberg, +46 8 570 47000, www.värmdö.se

>>> Henrik Paulsen henrik.paulsen@skatteverket.se> 1/28/2011 10:25 fm >>>Ett litet förtydligande tillägg. Kommunen behöver överhuvudtaget inte befatta sig med de extra luncherna eftersom jag själv kan beställa dem direkt i receptionen på lördag.
Henrik Paulsen


Henrik Paulsen/SKM01/RSV

010-574 43 60


2011-01-28 10:11

Till
”Värmdö KSO” kso@varmdo.se>
Kopia
per.fogelstrom@varmdo.se
Ärende
Ang. Sv:Länk

Hej !
Tack för ditt svar.
Har pratat med Per som bekräftade det självklara nämligen att lokalerna knappast kan vara så exakt anpassade att det inte finns plats för ytterliggare en person, vilket även Djurönäset bekräftat då jag nyss talat med dem.
Vad avser måltiderna har Djurönäset upplyst mig om att det inte är något problem för dem att servera ytterligare en lunch på såväl lördagen som söndagen, de är flexibla. Det är inte heller något problem för dem om VärmdöCentern betalar dessa luncher direkt till dem.
Utifrån ovanstående scenario bekräftade Per att det överhuvudtaget inte blir några bekymmer för kommunen om ytterligare en person deltar.
Nu hänger det på din goda vilja och din förmåga till flexibilitet. Undantag har du redan gjort.
Henrik Paulsen

”Värmdö KSO” kso@varmdo.se>

2011-01-28 09:03

Till
”Henrik Paulsen” henrik.paulsen@skatteverket.se>
Kopia
Ärende
Sv:

Hej Henrik

Fick inte tag i Per igår, men däremot i morse. Alla planeringar är gjorda för helgen så den här anmälan kommer lite sent eftersom det skulle vara inne 12/1. Är det något du undrar över, är jag anträffbar efter 15.00mvh


Lars-Erik Alversjö

Kommunstyrelsens ordförande, kommunalråd (m)

Värmdö kommun

S-134 81 Gustavsberg, +46 8 570 47000, www.värmdö.se

>>> Henrik Paulsen henrik.paulsen@skatteverket.se> 1/27/2011 9:51 fm >>>

Hej Lars-Erik !

Påminner om nedanstående som jag tog upp vid KF igår. Förutom vad jag sagt här nedan så påpekade jag att C skulle kunna ha fem deltagare, tre ordinarie och två ersättare i KF, och att vi hitills endast anmält tre personer. En av dessa personer uppfyller dessutom inte kriterierna för att delta då han vare sig sitter i kf eller i någon nämnd. Detta visar att undantag kan göras och jag hoppas därmed att undantag kan göras för ytterliggare en person.

Med vänlig hälsning

Henrik Paulsen

—– Vidarebefordrat av Henrik Paulsen/SKM01/RSV 2011-01-27 09:45 —–

Henrik Paulsen/SKM01/RSV

010-574 43 60


2011-01-24 15:11
Till
kso@varmdo.se
Kopia
ÄrendeHej !

Jag undrar om vi kan få ta med en person till utbildningen på Djurö den 29-30 januari, som för närvarande inte har något uppdrag i Kf eller nämnd men som är mycket intresserad av att förkovra sig. Enligt min mening bör det beaktas att vi är kraftigt underrepresenterade i förhållande till partier som har poster i nämnder, därför borde undantag kunna göras. Nämnas kan att personen ifråga inte behöver belasta kommunen med middags- och övernattningskostnad, den enda kostnaden som då uppstår är lunchkostnaden för två dagar, vilken kostnad VärmdöCentern kan stå för.

Med hopp om ett positivt svar

Henrik Paulsen

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar