05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ett svek skulle många kalla det

Hänt i Värmdö

I går var det sammanträde med Värmdös riksdag, kommunfullmäktige.
En av kvällens ”höjdpunkter” var motionsbehandlingen av miljpartisten Yvonne ”kycklingmamman” Blombäcks motion om så kallad tyst asfalt. Nu har kycklingmamman gått från att vara i opposition till att vara i majoritet. Därför föreslog kommunstyrelsen att motionen ska bifallas. Detta gjorde man utan att tänka på konsekvenserna.
Om bloggen förstod motionen rätt har den tre att satser. Den tredje att-satsen innebar att kommunen skulle ålägga bland annat privata vägföreningar och sig själv att börja lägga tyst asfalt.
Att kommunen ska föregå med gott exempel är bra. Att ålägga vägföreningar att använda tyst asfalt inkräktar starkt på privata intressenters frihet. Däremot skulle man kunna uppmuntra dem till olika bullerdämpande åtgärder.
Så trodde nog de flesta att man skulle resonera.
Miljöpartisterna fick däng av moderaterna före sammanträdet i fullmäktige. Moderaterna hade upptäckt konsekvenserna av den tredje att-satsen. Hönsmamman fick i uppdrag att komma med en krystad förklaring om varför denna att-sats skulle strykas.
När sedan oppositionen anförda av bland annat medborgarnas riddare nummer ett, herr Paulsen kom med ett förslag som skulle förbättra både miljön och bibehålla den privata handlingsfriheten slog det slint. Kollision för Värmdö använde sin andra sida Kollision mot Värmdö. Man sa nej till alla förbättringsförslag, tjurskalligt och dumt kan man tycka.
Det som blir tydligt är att miljöpartiet är beredda att svika en hel del ideal för att få regera. Priset för ett antal politiska tjänster i kommunen börjar bli högt när det gäller trovärdigheten.
Frågan är bara hur länge sympatisörerna kommer att tåla detta. Mumlet i kön är redan ganska högt.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar