05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Hönsmamma står kanske på fel pinne?

Hänt i Värmdö

Ibland kan någon undra vilket ben man ska stå på. Andra får fundera på om de möjligen står på någon annans tå.
En som tillämpar smekningar på hemmaplan och ger sparkar i skrevet, har partnerskap med någon annan på bortaplan är Yvonne ”Hönsmamman” Blombäck. I en debattartikel i dagens Svenska Dagbladet, länk tar hon heder och av moderaterna i landstinget. Samtidigt regerar hon med moderaterna i Värmdö kommun. En och annan kommer säkert att höja på ögonbrynen. Någon som borde göra detta är Lars Erik ”Nallen” Alversjö. Blombäck går till besinninglöst angrepp på hans moderatkompisar.
I artikeln skriver Blombäck: ”Det som länge varit en moderat vision om att avskaffa landstinget som demokratisk nivå håller nu på att förverkligas i Stockholmsregionen. Och för att undvika att ta debatten skjuter landstingstyrelsens ordförande Torbjörn Rosdahl (M) ifrån sig allt ansvar ner på tjänstemannanivå, för att ge sken av att det inte handlar om politik. På samma sätt duckar Filippa Reinfeldt (M) för sitt ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågorna, och Christer Wennerholm (M) ger sken av att inte kunna påverka vad som händer inom kollektivtrafiken.”

Detta är ju precis samma metodik som ”Nallen” Alversjö använder sig av i Värmdö kommun. Hur kan samma beteende vara bra på Värmdö och dåligt i landstinget?

Bloggen vill samtidigt inflika. Moderaterna har kommunicerat en vision i sin syn på landstinget. Nu vill man genomföra detta. Samtidigt menar moderaterna med rätta att varje enskild fråga inte måste hanteras av en politiker. Det moderaterna gör i landstinget kan bloggen i det stora hela tycka är bra. Man blir mera sparsam med skattebetalarnas medel.

I Värmdö däremot saknar man vision. I stället får tjänstemännen skapa den. Därefter ska samma tjänstemän förverkliga sig egen vision. Detta anser bloggen inte vara god politik. Man måste kommunicera en tydlig vision för att kunna ta sig rätten att sedan delegera detaljerna. Så sker inte på Värmdö.

Blombäck skäller på dem som ska ha beröm och applåderar dem som ska ha kritik.
Upp och nedvända världen tycker bloggen.

Den intressanta frågan är om man kan både ta heder och ära av moderaterna och samtidigt regera med dem?

Bloggen tippar att kollission för Värmdö håller på att få ett stort trovärdighets- och samarbetsproblem. Undrar om Blombäck tänkte efter före?

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar