06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Klart att killen ska ha en hall

Hänt i Värmdö

När det gäller sporter med många utövare som är killar eller män är uppfinningsrikedomen stor för att lösa problem. Det kan gälla fotboll, tennis och annat. Om vi däremot går till sporter som har en övervägande dominans av flickor eller kvinnor som utövare är det sämre med lösningsförmågan.
Hindren kan vara formella. Om det hade varit en manligt dominerad sport hade man sett detta som portar i en slalombacke. När det gäller kvinnligt dominerad sport är dessa hinder oftast omöjliggör att övervinna. Man kör huvudet i väggen.
En som personifierar detta förhållningssätt är kommunstyrelsens ordförande Lars Erik ”Nallen” Alversjö. I två fall på kort tid anser han inte att hästsport är viktig och därför inte behöver stöd.
Gustavsbergs ryttare är ett av fallen. Där har man suttit i diskussion efter diskussion. Problemet är bara att det inte händer något. Sakta, men säkert hållet därför ett antal hundra tjejer på att förlora sin möjlighet att rida. Någon smidighet för att lösa problemet har inte funnits från ledande politiker.
Det andra fallet är projektet stallkraft. Det läggs ned eftersom kommunen inte är beredda att hålla det vid liv någon månad innan det fått sin auktorisation av socialstyrelsen. ”Nallen” säger att det är klart att vi stödjer projektet. Hans kollega fru Borgmästarinnan Pettersson säger nej. Det blir inga pengar. Där försvann ett viktigt och välskött projekt.
Enda förklaringen till varför hästsporten inte får samma stöd som ”killsporter” är faktiskt bara ett. Det stavas könsdiskriminering.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar