06242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ny laguppställning i kristdemokraterna

Hänt i Värmdö

Då är kristdeomkraternas årsmöte över. Clarence numera ”Rakt på sak” Örhammar har lämnat över ordförandeklubban till Helene Reduthe. Den senare en okänd förmåga som är ledamot i kultur- och fritidsnämnden.
Den nye vice ordföranden är Ulrik Lindgren. Han är politiskt sakkunnig i regeringskansliet. Han är dessutom ledamot i utbildningsnämnden. Denne man är ingen valvinnare för kristdemokraterna. Däremot är han militant Allianskramare. Personer i hans närhet beskriver honom som: felmärkt sjuksköterska med militära disciplinambitioner på frikyrklig botten.
Bloggen ser att det är upplagt för maktkamp inför nästa val inom kd. Både Reduthe och Lindgren är säkert intresserade av att utmana kommunalrådet, Pastor Dozzi. Ordföranden och vice ordföranden i union med PO Fransson kan göra att Pastorn efter valet får se sig om efter ett nytt jobb så småningom. Detta bygger på förutsättningen att kristdemokraterna verkligen kommer in i kommunfullmäktige efter nästa val. En mycket tydlig osäkerhet.
För att elda upp styrkorna hade kristdemokraterna bjudit in mannen som blev utmanövrerad av Göran Hägglund, Mats Odell att tala.
Kristdemokrater som bloggen talar med är irriterade över samarbetet inom kollision för Värmdö. Man tycker att miljöpartiet försöker krama ut maximalt ur sin position.
Ett exempel är de 2.000 nya hyresrätterna man vill ha. Det lär vara lite i överkant för även kristdemokraterna. Det är nämligen kommunen som betalar.
Relationerna till Lars Erik ”Nallen” Alversjö är städade på ytan, men man är rejält irriterad över hans passivitet. Kristdemokraterna säger numera passiv, passivare, Alversjö.
Här verkar man inte tro på att det regerande laget kommer att hålla ihop speciellt länge till.
Dessutom får man ingen plats. Så kristdemokraterna vill allt mera ”docka loss”. Frågan är bara från vad och om man vågar när det kommer till kritan

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar