06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Röster om ett partibyte

Hänt i Värmdö

Diskussionens vågor går höga om denna bloggs skribents partibyte, länk. Amie Kronblad framför följande åsikter på sin blogg, länk:
Mårtensson är en fullt betalande medlem i Moderaterna så kan han inte agera neutral och samhällskritisk. Är syftet att driva en blogg att läka information till medborgare utifrån en humanistiskt filantropiskt perspektiv eller.. Övervärderade jag Herr Mårtensson? Synd. Drivkraften verkar vara att komma in i maktens korridorer på vilket sätt som helst och hitta information att skvallra om eller är det makthunger.”

Altruism och filantropi är två begrepp som man inte bör förväxla, vilket Kroblad gör. Altruism har med oegennytta att göra. Bloggens skribent skriver inte för att få pengar. Utan målet är att vara en aktiv del i opinionsbildning. Att som Kronblad tala om filantropi i sammanhanget är underligt. En filantrop är någon som ger pengar till ett vällovligt ändamål. Det kravet borde inte ens fru Kronblad ställa på en blogg.

Att bloggen inte kan vara samhällskritisk som organiserad i ett politiskt parti är bara dumheter. Kronblad borde veta bättre. Utgångspunkten för medlemskap i ett politisk parti för bloggs skribents del är just samhällskritik och viljan att förändra samhället till något bättre.
Menar Kronblad att hon bara slåss för det bestående?

När det gäller oberoende menar bloggen att den inte är mera partisk som organiserad medlem av moderaterna än i centerpartiet. Det viktiga är att man är tydlig med sin tillhörighet. Bloggen har varit tydlig med sitt medlemskap i moderaterna. Däremot har inte den tidigare lokala styrelsen i moderaterna varit det. Bloggens skribent menar att detta ska belasta den tidigare styrelsen och inte bloggen. Hur det är med den nuvarande styrelsen vet bloggen ännu inte.

En annan folkpartist som engagerat sig i denna bloggs byte av parti är det lokala folkpartiets ordförande, Fredrik ”Broder Tuck” Sneibjerg, länk. Han har haft vänligheten att utan saligförklaring utropa skribenten till helgon. Det torde vara historiens snabbaste andliga upphöjelse. Vi hoppas att brodern inte kommer att avstå från att vara ”djävulens advokat” även i fortsättningen, där han menar att det krävs. Upphöjelse däremot länder till ödmjukhet.

”Broder Tuck” Sneibjerg undrar i sin bloggpost över hur denna blogg kunnat skriva positivt om den tidigare kommunfullmäktigeordföranden i Stockholm, Bo Bladholm. Han beskrivs som mörkblå och i det närmaste stockkonservativ av folkpartiets egen munk på Värmdö.

Bloggens uppfattning är att kommunalpolitik inte framförallt ska vara ett ideologiskt slagfält. Det gäller att i det konkreta göra det bästa möjliga för kommunens medborgare. Sparsamhet, effektivitet, bra service och låga skatter är några nyckelbegrepp här. Dessutom måste de som får medborgarnas förtroende ha tillräcklig kompetens för sina uppdrag. I Värmdö kommun är detta senare inte alltid fallet. Herr Bladholm är påläst, kompetent och chosefri och benämner en spade för en spade. Alla demokratiskt sinnade krafter som är besjälade av ett bättre medborgarnas Värmdö måste samarbeta. Läget i kommunen är tyvärr allt annat än gott. Liberal eller konservativ blir då av mindre intresse. Det gäller att styra skutan rätt i stället.

Bloggen har alltid hävdat att samtliga partier har en skyldighet att ställa upp med sitt A-lag. Så är det inte alltid. Hoppas det blir fallet.

Fotnot: Bloggen vill inte peka ut vare sig Kronblad eller ”Broder Tuck” Sneibjerg som medlemmar av B-laget. Däremot tror bloggen att dessa båda vet att det finns allt för många ur ”B-laget” på Värmdöpolitikens ledande poster.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar