05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

En hyllning till Valborg?

Hänt i Värmdö

Valborg är intågande. Värmdö kommun vill gärna bidra på sitt eget speciella sätt. I detta fall genom en ganska okonventionell Valborgsbrasa.
Man avser nämligen att elda upp mellan 15 och 33 miljoner kronor av skattebetalarnas medel. Så sent som för ett drygt halvår sedan beslöt man sig för att bygga om kommunalhuset. Nu visar det sig att det man redan byggt om inte passar. Så nu är det dags att bygga om de lokalerna man precis byggt om. Ombyggnad av ombyggnaden helt enkelt.
Bloggen undrar vilka perspektiv kommunens planerare rör sig med?
NVP rapporterar om detta, länk. Den stackars ansvariga tjänstemannen Bertil Adolfsson vet inte hur han ska förklara slöseriet.
Det som är fakta i målet är att det finns för många byråkrater i kommunhuset. I stället för att bygga för fler borde kommunen säga upp ett antal byråkrater, ändra organisationen så att den fokuserar på bättre verksamhet. Då behövs inte fler arbetsplatser i kommunhuset.
Kommunen bör säkerställa att Valborgsbrasorna förblir en privat angelägenhet. Idén med att elda pengar direkt som man väl fått från Gudrun Schyman. Det finns anledning att förankra den i fullmäktige innan man genomför den i full skala.
Vad kommunens finansminster Anders ”Ankan” Bergman tycker detta liknar har bloggen inte kunnat utröna innan denna bloggpost skrivs. Vårt stalltips är bortförklaring.
Fotnot: Den kommunala Valborgsbrasan motsvarar mellan 15-30 öres utebliven skattesänkning.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar