06242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Finanskrisen förklarad

Finanskrisen slog till 2008. På många sätt har den förändrat vår värld. Det började med de finansiella företagens kris. Det verkade ett kort tag att krisen var ett fenomen i USA. Mycket snart stod det klart att den skulle bli global. Först drabbades företagen. Sedan utvecklade den sig till att bli nationernas kris.

Många har funderat på varför den uppstod. Två av dem som försökt sig på detta är Pehr och Ulf Wissén. I boken finanskrisen förklarad försöker man reda ut begreppen. Boken är utgiven av den liberala tankesmedjan Fores.

I går lanserade man boken, länk.
Boken är pedagogiskt och enkelt upplagd. Man förklarar de stora dragen och visar på en del av det komplexa mönster som låg bakom uppkomsten av krisen. Boken gör inte anspråk på att ge riktlinjer på hur framtida kriser ska lösas. Det är välgörande. Att sätta betsel på marknaden till varje pris löser inget problem. Att förklara och låta läsaren dra sina egna slutsatser är ett bra sätt att kommunicera med sina läsare. Det gör boken läsvärd.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar