05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Juholt skapar ingen gräddfil till förtroende

Socialdemokraterna har tyst talat om en Juholteffekt efter den extra kongressen. Andra verkar nästan ha drabbats av en religiös upplevelse. Man har fått bilden av att Messias har återkommit till jorden.

Nu är det dags för vad som i det engelska tv programmet Idol kallas för ”moment of truth”. Sanningen är att Svenska folket till övervägande del inte har förtroende för Juholt, länk, länk per i dag. Enbart var fjärde väljare har förtroende för honom. Därigenom hamnar han som trea från slutet bland partiledarna.
Statsminister Fredrik Reinfelt har förtroende hos närmare 70% av väljarna.
Det som borde lända till eftertanke är det självklara. Förtroende är något man förtjänar. Hittills har faktiskt ordförande Juholt gjort något som gör att gemene man inte kan bedöma honom förtroendemässigt.
Nästa självklarhet är att politiken fortfarande är densamma som under den förra ledaren ordförande Sahlin.
Om Juholt gör sig förtjänt av väljarnas förtroende återstår att se.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar