07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Bråkiga busungar eller var det herrar?

Hänt i Värmdö

De största motsättningarna inom Värmdös politik finns inte mellan koalition och opposition. I stället finns det inom folkpartiet. Närmare bestämt mellan Olle Markstedt och Anders ”Ankan” Bergman. Vi har berättat om detta tidigaren. Ankan är gruppledare för folkpartiets kommunfullmäktigegrupp och kommunalråd. Markstedt blev inkryssad i kommunfullmäktige av väljarna. Innan det skar sig helt mellan dessa båda hann Markstedt bli utsedd till ersättare i kommunens regering, kommunstyrelsen.
Bergman funderar på hur han kan bli av med Markstedt. Han har undersökt uteslutning ur folkpartiet. Det gick inte. Han funderar på hur han ska bli av med den besvärlige ersättaren. Då måste det till mycket stora åtgärder. Så han verkar inte kunna bli av med sin partibroder.
En sak är klar. Han och kanske man kommer att göra sitt yttersta för att Markstedt inte bli nominerad till fullmäktigelistan i nästa val. Kommer han väl upp där blir han nämligen vald.
Vad sker om Markstedt inte blir nominerad ? Då lär vi få ett nytt parti i Värmdö. Så Bergmans val är förmodligen ut genom fönstret och in genom dörren. Ingen förändring om inte Bergman själv ändrar attityd. Det är inte säkert att det händer något med Markstedt, men det är det enda som återstår.
Till dess pågår kriget dessa båda herrar emellan. På kommunfullmäktiges senaste möte stod kampen om det var möjligt att sända ett brev till Stockholms kommun om slussen eller ej. Bergman sa nej. En hel del kloka synpunkter antogs inte. Skälet: upphovamannen var Marksstedt. En del skulle kalla detta för prestige.
Bloggen föreslår att kommunfullmäktige anslår pengar för att inköpa en sandlåda. Där verkar nämligen en del herrar passa bäst.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar