06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Män och deras förehavanden

Förr kunde inflytelserika män göra vad de ville. I dag sätter internet och sociala medier stopp för detta. Det har också att göra med hur inflytelserika män utnyttjar och missbrukar kvinnor.

Det svenska kungahuset har ett antal affärer bakom sig. En av de mest kända under 1900-talet är den sk Hajbyaffären, länk. Den har att göra med en påstådd honomsexuell relation mellan restaurangdirektören Knut Hajby och kung Gustaf V. För kungen blev affären en krusning. Hajby däremot utsattes för ett veritabelt rättsövergrepp.
Det torde nu vara i det närmaste bevisat att den nuvarande kungen har ett antal äktenskapliga snedprång. Problemet är att kungen och hans närmaste vänner agerar som om vi fortfarande befinner oss på Gustav Vs tid. I dag gr det inte att mörklägga och genomföra rättsövergrepp som de som skedde mot Hajby. I stället får kungen fundera på den bild han vill ge av det svenska kungahuset. Det inkluderar kungens kvinnosyn. Han, kungen har möjlighet att välja bild av sig genom att välja handlande. Allt annat ger motsatt effekt.
För Strauss-Kahn trodde han att den självcensur som finns i Frankrike kan översättas globalt. Det fungerade på Francois Mitterands tid. I dag finns internet. Numera är transparensen större. Vad Strauss-Kahn gjort eller ej kommer att visa sig i en framtida rättegång.
Män som inte låter sin kvinnosyn avspeglas i handling kommer att bli avslöjade.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar