05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Niklas Zennström gör det indiska reptricket med Skype. Det lär starta en ny strukturrunda

Entreprenören Niklas Zennström var med och byggde upp internettelefonföretaget Skype. Där ringer många billigt eller gratis i dag. Sedan sålde han och hans partners för 2,7 miljarder dollar till auktionssiten e-bay 2005.

Matchningen mellan de två företagen var ganska dålig.
Zennström lämnade både skype och e-bay, men såg potentialen och väntade in rätt tillfälle. Det kom 2009. Då köpte han och partners tillbaka 70% av bolaget för 1,9 miljarder dollar. Själv sitter Zennström med 20% av skype.
Nu är det dags för försäljning igen. Prislappen denna gång är mellan 7 och 8,5 miljarder dollar, inklusive skulder. Köpare är microsoft länk, länk, länk, länk, länk.
En annan stor internetnyhet är att Google lanserar sitt nya musikkoncept kallat Music Beta by Google, länk. Nu kommer musiken att finnas i ”molnet”. Det lär sätta press på både Amazon och Apple.
Det som händer i dag lär vara starten på en ny våg av strukturaffärer inom kommuniktation och internet. Andra spelare som lär bli föremål för uppköp eller själva lär göra det är exempelvis facebook och linked in. Även Google kan tänkas shoppa snart.
Affären mellan Skypes ägare och microsoft lär offentliggöras på morgonen i dag amerikansk tid.
Bloggen säger: Grattis Niklas!

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar