05242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Småpartier med olika lokala strategier

Hänt i Värmdö

Fortsatt rapport från fullmäktigemötet

Under rubriken extra pinsamma får den gamle centerpartisten och av en del moderater kallad åsanissemarxisten Hans Lindqvist etiketteras. I en oblyg flirt med de styrande försökte han påminna om att han minsann var lika ansvarig för fel och misstag som många andra. Alla och envar inser att hans flirt bara blir pinsam. Han hoppas få komma tillbaka in i värmen.
Förlusten av årsarvoden på 347 434 kronor från Värmdö kommun smärtar säkert honom. Nu går det ingen nöd på denne man. Arvoden från Stockholms läns landsting och den rejält tilltagna EU pensionen och ålderspensionen från staten säkerställer ett liv som lyxpensionär. Betalda resor från olika organisationer gör inte livet sämre för denne man.
Några som verkar tycka att hälsan tiger still är kristdemokraterna.
409 940 skäl och kronor hade kommunalrådet Stefan Dozzi från kristdemokraterna att hålla tyst. Den tidigare ordföranden i kristdemokraterna, mäklaren Clarence Örhammar hade i och för sig bara 104 708 skäl att hålla tyst. Längst uppe i ett hörn kunde inte kristdemokraten PO Fransson säga något. Han var ju bara ersättare. Om han hade haft möjligheten hade 154 216 talat mot att han yttrat sig.
Man kan verkligen fråga sig varför kristdemokraterna finns i Värmdös riksdag. Medborgarna är säkert intresserade av vad partiet tycker. Det räcker inte att muttra tyst över att man inte har något att säga till om.
Notabelt var annars att Sverigedemokraterna yttrade sig vid mötet. Fokus var självklart gamla och funktionshindrade. Det är inte svårt att förstå vad deras strategi är.
Det enda av de officiella små oppositionspartierna som var underhållande och tänkvärd var den gamle kommunisten Mats Skoglund. Även om bloggen inte håller med om hans åsikter måste man ge honom stilpoäng både för kritik och estetik.
Två som också avvek från mönstret var Olle Markstedt från folkpartiet och Henrik Paulsen från centern stred för sparsamhet. De var de ensamma om. Partier av alla kulörer bör inse att om inte dessa frågor tas på allvar kommer medborgare att bilda ett parti med sparsamhet, bra skola och omsorg som bärande teman.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar