06192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vaktombyte på NVP

Hänt i Värmdö

Nacka Värmdö Posten byter chefredaktör, länk. Evelina Stucki som just kommit tillbaka från barnledighet slutar. Hon går till medieföretaget OTW, länk som bland annat producerar kundtidningar, underhållning och TV.
Stucki efterträds av Anders Milde. Han byter nu titel från att ha varit vikarierande chefredaktör till att bli ordinarie, om än med ett kort mellanspel som ”vanlig” reporter.
Anders är lite mer av ”Reporter” och kan vara mera grävande än sin företrädare. Han har en hög integritet. Anders är lite mer än Evelina beredd att dela med sig av egna åsikter som publicist. Det gör att hans krönikor blir läsvärda. Samtidigt har Evelina varit med om att lyfta tidningen det har hon all heder av.
Anders har flera stora utmaningar.
NVP är en av Sveriges mest lönsamma tidningar, sett marginalmässigt. Verksamheten drivs i två bolag, Nacka Värmdö Posten AB och Desito Media AB. Medan NVP har en omsättning på 40 miljoner och ett resultat på 1,5 miljoner har Densito en omsättning på 20,2 miljoner och tjänar 14,4 miljoner. Marginalen blir dryga 26%. De synliga tillgångarna i koncernen är upptagna till 239 miljoner. Skulderna är på 35 miljoner. Drygt 200 miljoner i eget kapital. Man förvaltar sina pengar väl så resultatet är på imponerande 47,4 miljoner. Efter skatt blir det 34,7 miljoner. Koncernen är värd i intervallet 350-500 miljoner säger vissa bedömare. Så det är inte fel att säga att man har stora resurser. Det gäller att förvalta det arvet genom att producera en tidning som skapar lönsamhet år efter år. Det är en rejäl utmaning.
För Anders och hans VD gäller det att satsa rätt tekniskt och publicistiskt. Det blir allt mer av en utmaning och chansning. Hur kommer vi att läsa tidningar elektroniskt om fem år är ett av svaren på hur det kommer att gå. Kan tidningen öka sin interaktivitet? Kommer man att försöka multiplicera framgångskonceptet. Lyckas det?
Frågorna är många, men framförallt önskar bloggen Anders lycka till!

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar