05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Rapport från kommunfullmäktigemötet i går

Hänt i Värmdö

I går var det avslutningsmöte för vårsäsongen i kommunens riksdag, kommunfullmäktige.
Någon elak skulle säga att det var ett kul möte. I vart fall om man betraktar hur många kulmagar som passerade revy under kvällen. Rent generellt vore det inte någon nackdel om kommunfullmäktigeledamöternas sammanlagda matchvikt minskade med ett antal hundra kilo.
En av kvällens mera aktiva var Anders ”Ankan” Bergman. När man hör denne man kommer bloggen osökt att tänka på en tid, frihetstiden under 1700-talet då Sverige hade två partier: hattar och mössor.
I Bergmans fall skulle han tillhöra en underavdelning till mössornas parti, nattmössorna. För ofta talade ”Ankan” i nattmössan. När det gällde borgen till Gustavsbergs ridklubb påstod denne tidigare bankdirektör att det lån som klubben tar upp omfattas av konsumentkreditlagen, vilket inte stämmer. Inte heller gör en bank speciellt stor kreditgranskning av andra säkerheter när det finns kommunal borgen, vilket han felaktig påstod.
En värdering av de tillgångar som klubben köper av ett privat bolag borde varit på sin plats. Både för klubben och för skattebetalarnas skull. Nu garanterar skattebetalarna ett lån på 1,5 miljoner kronor för köp av hästar och sadlar. Vad är värdet?
Ankan däremot var envis. Det behövdes inte någon värdering. Om det blir kris och skattebetalarna måste betala förutsätter bloggen att Ankan tar sitt ansvar för närmast kalkonmässigt dålig rådgivning till skattebetalarna.
Annars undrade många vad mösspartiets ordförande, Hans Ove ”Greven” Görtz sysslade med. Han hade begärt återremiss av hemtjänstpengen. I talarstolen försökte han förklara att detta skett med annan hatt. Munterhet utbröt inför denna dåliga bortförklaring. Alla insåg att han aldrig skulle begärt återremiss, utom möjligen ”Greven” själv.
Orden för kvällen var hattar och mössor. I båda huvudbeklädnader verkade man vara yra.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar