06132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Exit Högfors

Så har Högfors snart gjort sitt i politikens centrum. Maud Olofsson ska ha all heder av att hon placerade centern på sin naturliga plats i borgerligheten. Däremot kunde hon mycket tydligare markera och driva centerfrågor i regeringen. Hon bär ett inte obetydligt ansvar för att centern kravlar runt 4-procentspärren.

Samtidigt gör partiet ganska mycket för att ytterligare försämra opinionssiffrorna. Man börjar diskutera om partiet ska ingå i alliansen eller ej. Det borgerliga hemvistet borde vara en självklarhet. Samtidigt måste man bli tuffare och mera framgångsrik i att nå framgång. I fråga efter fråga har man kompromissat bort sig. Det straffar väljarna.
Hade man till exempel skött korten rätt i FRA frågan hade aldrig piratpartiet skapats. Vi talar om mellan 1-2,5% av väljarkåren.
Den blivande partiledaren Annie Johansson har förutsättningar att lyckas bättre i väljaropinionen än Maud Olofsson. Samtidigt måste hon hålla rent mot vänster i partiet. ÅsaNissemarxisterna får inte vädra morgonluft. Då är partiet definitivt dött.
Tveksamheterna kring centern tillhörigheter öppnar möjligheterna för miljöpartiet och för statsministern. Genom centerns velande kan miljöpartiet vara på väg in i regeringen. För statsministern öppnar det möjligheter. Från minoritet till majoritet. Vad som nu krävs är kanske lite tid.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar