05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dags för en kungspundel

Hänt i Värmdö

Vi gör alla fel någon gång. Ibland gör höga tjänstemän och politiker fel. Då blir de kritiserad. Det är inte mer än rätt och riktigt. Om det gör extra mycket fel och pressen blir hård tvingas de inte sällan att göra en pudel. Om man gör mer än lovligt mycket fel kan man få avgå eller göra en kungspudel.

Argumentationen till stöd för de höjda toppchefslönerna i Värmdö kommun är minst sagt bräcklig. Till de höjda lönerna har nu fogats fallskärmar. Man kan tycka att det vore klädsamt att detta chefsgäng först presterade och sedan fick höjd lön. Nu gör man tvärt om. Det hedrar inte dem som infört detta.

Om man är ständig ställföreträdare för kommundirektören, vilket är ett påhitt som Värmdö kommun är ensam om borde man aldrig ha semester eller vara ledig när kommundirektören är det. Då borde vara dags förelöneavdrag. En förmån som är betingad av att man presterar bör rimligen förfalla om prestation bortfaller, länk.

Värmdö kommun är efter de löneförhöjningar med genomfört för toppcheferna den kommun som betalar överlägset bäst i sin storleksklass i Stockholms län. Trots detta har vi vare sig de lägsta kommunalskatterna eller den bästa servicen. Man kan undra varför lönerna ska upp iskyn och fallskärmarna vara värst i storleksklassen.

De politiker som varit med och godkänt dessa löneförhöjningar borde ställas sig frågan om det inte är dags för en kungspudel.

Sedan finns det politiker i den ledande kollisionen som beklagar sig, länk. De borde ha agerat långt tidigare

Bara de höjda lönerna kostar skattebetalarna 2 öre på skatten varje år. Om bara en fallskärm utlöses är det också cirka 2 öre på skatten. Tillsammans riskerar paketet att kosta uppåt 10 öre av skatten under ett år. Onödigt och dumt tycker bloggen

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar