06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Löne- och fallskärmsskandalen i Värmdö

Hänt i Värmdö

Värmdöleaks har jämfört löner, fallskärmar och andra anställningsvillkor mellan Värmdö, Österåker och Vallentuna kommuner, länk.

Den enda kommun som konsekvent har fallskärmar för sina toppchefer är Värmdö kommun. I Österåkers kommun kan kommundirektören om hon får sparken få maximalt 18 månadslöner. I Värmdö kommun betalar kommunen alltid 30 månadslöner om man vill bli av med en chef.
Värmdö kommun är den enda som konsekvent erbjuder tjänstebil. Det är nobben i alla andra kommuner.
-Undrar hur miljöpartiet hade tänkt här i Värmdö? Miljöpartiserna i Värmdö är med och styr. Det gör man inte i någon av de andra kommunerna.
Värmdö kommun behöver alltid en kommundirektör på plats. Det kostar 72.000 extra i månaden. I Österåkers kommun räcker det med en kanslichef som kostar 48.000 kronor per månad. Där behöver man inte alltid en kommundirektör på plats.
Om man ska vara samhällsbyggnadschef är det Värmdö som gäller, i vart fall lönemässigt. 75.000 kronor är lönen i Värmdö kommun. I de andra kommunerna är det 67.000 respektive 61.000 kronor. Trots detta är köerna längst för detaljplaneläggning i Värmdö kommun.
I Värmdö kommun finns inte cheferna för skolan och äldrevård med i ledningsgruppen. Det är en markering av att dessa frågor inte är viktiga. I vart fall är det dessa signaler ledningen ger.
Visst har någon eller några tänkt fel här.
Nu är frågan bara hur man gör för att det ska bli rätt igen?
Fotnot: Även om frågan om de generösa löne- och anställningsvillkoren blixtsnabbt gör Värmdö kommun löneledande kan tjänstemännen inte ha Ferrari som tjänstebil. Däremot räcker lönen numera till att köpa en.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar