05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kort rapport från kommunfullmäktige

Hänt i Värmdö

I går var det första halvlek av budgetbehandlingen i Värmdö kommuns riksdag, kommunfullmäktige. Fortsättning följer i kväll.
Mötet i går inleddes vid 9.00 tiden på morgonen och var färdigt strax före midnatt.
Några egentliga överraskningar bjöd inte mötet på.
En av de få var att presidiet inte lyckats skapa ordningsregler för mötet som alla kommunfullmäktiges ledamöter kunde acceptera. Så det blev inget av med tidsbegränsningar och andra planer från borgmästaren och den vice borgmästaren. Man kan undra varför man inte förankrat brett i stället för smalt. Då hade debatten kunnat bli smidigare.
Skatten kommer föga oväntat att sänkas med 15 öre nästa år. För många innebär det en allt för liten förändring. Den kommer inte att märkas.
Bloggen menar att det varit klokare att sänka med minst 50 öre. Då hade man fått dynamiska effekter också.
Den ofta debatterade organisationen av kommunen var på tapeten i går igen.
Man kan skymta är att de styrande sakta men säkert inser att man har fel organisation. Problemet är att man väntar med att göra något åt det. I stället lär det bli kommundirektören som i några steg avskaffar det nuvarande dubbelkommandot.
Anders ”Ankan” Bergman gjorde sig skyldig till falsk marknadsföring i går. Han försökte förklara att kommunens skulder hade minskat. Problemet vara bara att han tog med delar av skulderna. Om man ser till totala pensions- och bankskulder är läget bekymmersamt. Det finns ingen anledning för ”Ankan” att slå sig för bröstet. Tyvärr gör dock denne ”Anka” som de flesta andra ankor. Han låter kritiken rinna av sig.
Nu kommer han i hemliga rum att försöka göra något åt ”ickeproblemet”. Sedan kommer ”ickeproblemet” att dyka upp som ett problem. Då tar ”Ankan” kaninen ur hatten och vips har man löst ”ickeproblemet”, men nu är det återigen ett problem.
-Hänger ni med?
Bloggen merar att det vore enklare att erkänna att Värmdö kommun inte har kontroll över utvecklingen av skulderna. Då hade man inte behövt lösa ett ”ickeproblem” utan ett problem.
Det är faktiskt både ärligare och enklare att förstå.
Väljarna är inte dumma.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar