07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dags för kungspudel eller i vart fall rejäl dressyr.

Hänt i Värmdö

Denna blogg har länge hävdat att det finns för mycket byråkrati i Värmdö kommun. Besparingarna borde ligga i storleksordningen 20-25 miljoner. Till det kommer kostnaderna för en ineffektiv organisation.
Ledande kommunalråd har menat att bloggen har fel. Nu visar det sig att kommundirektören Stellan Folkesson menar att det verkligen finns 40 stycken överflödiga byråkrater i Värmdö kommun, länk. De ska nu avvecklas, framförallt genom naturlig avgång, menar kommundirektören.
-Bra säger bloggen.
Dessutom klokt av kommundirektören.
Vidare säger vi heder åt centerns Henrik Paulsen som oförtröttligt drivit på för att minska byråkratin i Värmdö kommun.
En annan glädjande nyhet är att miljöpartiet kommit till insikt om att den nuvarande organisationen innebär slöseri. Man talar om över 200 miljoner kronor i sjön. Då borde det vara dags för kommunen att genast se till så att slöseriet upphör.
Det börjar bli hög tid att införa en traditionell förvaltningsorganisation. Nu borde de ledande politikerna sätta ned foten. Nog är nog. Dags för en beprövad och effektiv organisation.
Extra klädsamt vore det om politikerna tog detta initiativ och inte överlät det politiska ledarskapet på kommundirektören.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar