05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Slutspel, tidigare än vanligtNej, men vänta nu.

Slutspel brukar det vara under senvåren.
Nu är det snart november och det är slutspel, i minst två fall.
Det första slutspelet gäller Håkan Juholt. Åklagarna fortsätter att undersöka hans affärer, länk.
Det kan bli att han går vidare i utslagsturneringen för att bli statsminister 2014.
En annan möjlighet är att åklagaren tar ut åtal.
Då är det game and over för Juholt.
Det skulle inte förvåna om det blir game and over i morgon. Samtidigt är det väldigt lite som talar för att socialdemokraternas ordförande i valet 2014 heter Håkan Juholt. Det är nästan mera sannolikt att han heter Guy Lofalk, länk. Han skulle nämligen säkert mena att han har kompetensen.
Ett annat slutspel som pågår är i matchen mellan Victor Muller och Guy Lofalk i spelet om SAAB, länk.
Lofalk som egentligen hette något helt annat tidigare är en illa omtyckt advokat. Hans kompetens är inte omvittnad. Snarare talar många kollegor om hans bristande kompetens.
En av orsakerna till att advokaten Rolf Åbjörnsson var emot rekonstruktion av SAAB var att han inte på några villkors vis ville se Lofalk som rekonstruktör.
Bland elaka tungor diskuteras det om Lofalk verkligen hette Krister Petterson tidigare eller lystrade till namnet Roland Karlsson, länk.
Hur som helst undrar många hur denne Karlsson eller Petterson kom på idéen om Lofalk.
I vart fall är de flesta eniga om att denne man inte har någon självinsikt. Tvärt om talar många om att han är så självgod att självaste Göran Persson har fått en allvarlig utmanare på detta område.
Victor Muller är en slugger. Han kan slå hårt om han vill. Man undrar varför han valde Lofalk som rekonstruktör. Han kunde valt bättre. Han kunde valt bort vid många tillfällen. Ändå avstod han. Muller är smart, men vågar ibland inte ta de nödvändiga konflikterna.
Nu måste han ta sin livs konflikt med Pettersson, Karlsson eller Lofalk. Kampen är på liv och död.
Ryktet säger att en eller annan leverantör funderar på om det inte är dags att stämma Pettersson, Karlsson eller Lofalk för uteblivna betalningar.
Kineserna undrar vilka avsikter Pettersson, Karlsson eller Lofalk har.
I vart fall måste de bestämma sig om de ska vara med i SAAB senast under helgen. Många undrar när Muller, länk utdelar de dödande slagen. Om han gör det?
Vinner han, då blir han hjälten. I annat fall blir han bara mannen som försökte och gjorde sitt bästa. Det räcker inte i slutspel och business gäller det alltid att vinna.
Något annat räknas inte.
Vi talar om slutspel.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar