07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kommunal kaffekokare

Hänt i Värmdö
Är kaffe politiskt?
I vissa kretsar är det icke opportunt att kaffe serveras av en sekreterare.
Värmdö kommun har inrättat en offentligt avlönad tjänst som detta. Officiellt kallas jobbet sekreterare, politisk sekreterare. Sysselsättningsgraden på den kaffekokande politiska sekreteraren är 40%. Dessutom med förmånliga pensionsvillkor. Frågan är om medborgarna tycker att detta är ett bra sätt att använda skattebetalarnas medel? 
Bakgrunden är den att Värmdö kommun (tvångs)anställer politiska sekreterare. Partierna måste använda en del av sina resurser från kommunen för att anställa ”sekreterare”. 
Vad dessa sekreterare gör är höljt i dunkel. Det finns säkert de som utför ett bra jobb. Å andra sidan finns de bevisligen en del som skulle fått sparken från varje annat jobb om de utfört så lite. Andra sidan är en del redan anställda till 100%. En sådan är en centerpartist som är anställd på en av de ledande revisionsbyråerna. Undrar vad byrån tycker om detta? 
Bloggen skulle kunna publicera exempel på exempel på märkliga förhållanden kring anställningarna av dessa så kallade politiska sekreterare.
Totalt har Värmdö kommun anställt 3,84 personer som är medlemmar i politiska partier. Kostnaden är närmare 2 miljoner per år.
Bloggen tycker att det vore bättre för medborgarna att få en fullständig redovisning av hur stor den kommunala sponsringen av partierna är. Ge partierna bidrag, men i mindre omfattning än i dag. Låt partierna använda pengarna som de tycker är bäst! 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar