07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Om en hands koordinationsproblem med fingrarna

Hänt i Värmdö
Bloggen har tagit del av en kommentar till en artikel i Nacka Värmdö Posten om att ett fåtal inte har förtroende för en person, länk. Man kallar visst detta för en sorts nyhet.

Det hela rör sig om en konflikt som inte är större i antal än mellan fingrarna på ena handen. Att detta överhuvud taget blir föremål för en artikel visar på att NVP numera även inriktar sig på väldigt smal journalistik. Det gäller bara att ha ett bra namn på klubben så kommer artikeln. Klubben i det här fallet heter Värmdöcentern. Hade det inte råkat vara ett lokalt politiskt parti hade ingen brytt sig. Fyra, fem eller sex personer som inte är sams. Det är ingen världsnyhet precis.

Så här skriver fru Olofsson Fors, länk: ”Värmdöcenterns pressmeddelande: Värmdöcentern har fått frågor från andra partier och medborgare angående Henrik Paulsens agerande när det gäller insändare och offentliga uttalanden. Som fullmäktigeledamot har Henrik valt att driva en helt egen politik som han inte förankrar med styrelsen, kretsen eller fullmäktigegruppen. Detta innebär att vi saknar förtroende för Henrik Paulsen. Styrelsen för Värmdöcentern. Enligt uppdrag Annette Olofsson Fors”


Till saken hör att det är olagligt till och med för tandteknikern fru Olofsson Fors att mura igen käften på någon. Att formulera sig i skrift och tal är en grundlagsskyddad rättighet. Den kan ingen sätta sig över. Såvitt bloggen känner till har herr Paulsen drivit de frågor som den numera mycket begränsade grupp som går under namnet Värmdöcentern gick till val på. Det borde rimligen inte vara fel.


Bloggen noterar också att fru tandteknikern Olofsson Fors skriver kommentaren ”på uppdrag”. Innebär detta  att hon inte håller med vad som stor i texten eller har hon inte civilkurage nog att stå för odemokratiska värderingar som förhandscensur av skrivna texter? 
Under sin tid som fullmäktigeledamot yttrade hon sig i debatten en gång och det var till stöd för just herr Paulsens kamp mot vulgärexploatering av området Ekbacken. Då var hon uppmanad, närmast tvingad att tala. Den här gången är sannolikt inget undantag.


Hur ser Värmdöcentern på herr Hans ”Åsa-Nisse Marxisten” Lindqvists blogg? Borde den inte också i rättvisans namn åläggas samma förhandscensur som herr Paulsen i tal och skrift. Åsikterna som ”Åsa-Nisse Marxisten” torgför pendlar mellan utpräglade vänsteråsikter och ren narcissism. Föga läsvärt. Att han dessutom förlorar varje vecka i tennis är inte precis av något allmänt intresse. 


Bloggen rekommenderar Lindqvist att ändra namnet på bloggen från ”Hemmesta Hasse” till ”En loosers bekännelser”.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar