05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Om Nalle, Kalle och eventuellt fler än en Balle

Hänt i Värmdö
Nalle och Kalle var vänner.
När de var mindre kallades de för ”Lille Kalle och Bamse”
Lille Kalle har blivit större och kallas numera inte för ”lille”. Han tänker på hur det gick att tänja gränserna som liten. Man kunde be om något litet och ta mycket mer. Det händ egentligen ingenting, annat än att man fick mycket mer. Visst, det blev liv ibland. Kalle fick trots allt behålla det som var mer.

Kalle kompis med en Nalle. Han som tidigare kallades Bamse. Denna Nalle är nästan som en panda. Han har klättrat i träden, nej kanske inte träd utan mera stolpar. Så småningom fick han stanna på marken, för gott. Efter ytterligare ett tag fick han till och med stanna hemma från jobbet, för gott. I stället blev Nallen premiärminister i den lilla lilla öriket Värmdö.

Kalle träffade Nalle igen. På något sätt borde man försöka tricket med föräldrarna på Nalle, tänkte Kalle.
Båda gillade sport. Några skulle nog kalla dem för sportnördar. Kalle frågar Nalle om hans föreningen inte kan få en borgen för att bygga en liten sporthall. Inga problem säger Nalle. Kalle däremot beställer mer än en liten sporthall. 11 miljoner extra blev det visst. Säger Nalle nej? Kalle vet att Nalle har svårt att säga just nej. Så i stället vill Nalle att alla i det lilla lilla öriket Värmdö ska få betala för Kalle.

När Nalle frågar om Kalle ska få i örikets parlament brummas det.
Någon säger att om Nalle har mer än en Balle bör han säga nej.

Bloggen däremot väntar och ser

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar