07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dött lopp i Iowa

I primärvalet i Iowa verkar det bli ett närmast dött loppen mellan Rick Santorum och Mitt Romney, länk. Just nu leder Santorum med  29 944 röster mot Romeys 29 926 röster. Andra rapporter talar om att det bara skiljer en röst mellan dessa kandidater, länk, länk, länk, länk.

Därefter kommer Ron Paul och Newt Gingrich.
I analyser talas allt mer om att Romney någon som är bra, men inte tillräckligt. Han är en sorts republikanernas Sven Erik Österberg. Det är alltid någon annan som dyker upp, länk. Denna gång var denna ”någon annan” Santorum. Hos republikanerna gäller det att fråga sig hur långt ut från den konservativa mittfåran man måste ut för att få lyftet.
Väljarna minns Reagan och Bush. De, drev politiken åt höger. Ännu så länge säger sig inte Romney vilja göra det i tillräcklig omfattning. Om han ska vinna slutligen krävs mer högerpopulism.

Samtidigt talar vi om en smutsig och ideologisk primärvalskampanj som just börjat.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar