06192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ett nytt tillskott i webbosfären lokalt i Värmdö väcker reaktioner

Hänt i Värmdö
Det har kommit ett tillskott i webbosfären i Värmdö. Tillskottet heter wärmdö:exposed, länk
Huruvida det är en blogg eller en sorts hemsida är oklart. Det vore intressant att veta om den kommer med texter mera frekvent eller bara sällan.
Bakom wärmdo:exposed står socialdemokraterna Charlie Hansson och Aurora Gullberg.
Wärmdö:exposed har vållat kritik och indignation i den lokala bloggosfären i Värmdö, framför allt bland de styrande. 
Fredrik Sneibjerg (fp), ordförande i kultur- och fritidsnämnden kommenterar wärmdö exposed på sin blogg, länk. I  en bloggpost skriver han så här: ”Alla är känsliga för propaganda, korrekt eller inte, respektfullt framfört eller inte. Jag tycker att oppositions politik är viktig och den gör oss alla starka, alla.

Men den kräver ett visst mått av respekt. Att arbeta tillsammans med en eller flera personer som bandar allt jag säger, som filmar allt jag gör visar inte ett bra klimat att arbeta tillsammans i.”


Folkpartiets ledande skolpolitiker, Amie Kronblad menar att Hansson och Gullberg fokuserar på retorik i stället för politik, länk. Den lokale moderate lokale partisekreteraren Johan Hedberg verkar alldeles har förlorat både perspektiv och koncept i sina kommentarer av wärmdö:exposed, länk. Även den tidigare ordföranden i kultur- och fritidsnämnden fru Lien (m) kommenterar indignerat wärmdö:exposed, länk


Denna blogg har gått igenom det som är publicerat på Wärmdö:exposed just nu. 
De poster som fanns på siten var tämligen harmlösa. 


Vi kan dock konstatera att man inte länkat till denna blogg, länk när det gäller ”avslöjandet om att statistik inte beställts för att kunna avgöra måluppfyllelsen”. Det hade etikettsmässigt varit mera klädsamt.


När det gäller avslöjandet om att Värmdö är sämst på att ge tak över huvudet till de mest utsatta, verkar vare sig Gullberg eller Hansson förstått statistiken. Det mest talar nämligen för att Värmdö är den kommun i Stockholms län som har störst engagemang för denna utsatta grupp och faktiskt gör mest.


Rykten talar om andra texter som legat ute på wärmdö:exposed och sedan blivit borttagna, om polisanmälningar och annat. 
Bloggen är tacksam för tips och skärmdumpar av detta för att kunna kommentera. 
Maila gärna materialet till hans.stefan.martensson@gmail.com.


För dagen kan inte denna blogg göra något annat än önska Wärmdö:exposed välkommen in i webbosfären!
När det gäller ambitionen att dokumentera det som sker i de politiska beslutsförsamlingarna så att medborgarna, skattebetalarna själva kan bilda sig en uppfattning är detta lovvärt. 
Här borde Värmdö kommun själv ha gjort detta. Att jämföra ord med handling är också mycket vällovligt.


Att webben används för opinionsbildning i stället för papperstidningen är helt naturligt. Det är bara beklagligt att den inte används ännu mer av både majoritet och opposition.


Bloggen kan konstatera att dessa ”röda” nu också förfasas över de höga avgifterna och kommunalskatterna. Det är ett positivt tecken och en möjlighet för breda politiska beslut om rejäla skattesänkningar i Värmdö.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar