06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nya opinionsundersökningar

Nu kommer en ny opinionundersökning, länk, länk, länk, länk.
Föga förvånande ökar socialdemokraternas partisympatier med alliansen minskar. Kraften i socialdemokraternas uppgång är stark. 9% på två månader. Lite starkare än man kunde ana.
Uppgångar till följd av partiledarbyten är legio för socialdemokratin. Både Håkan Juholt och Mona Sahlin hade sådana. Samtidigt är det värt att komma ihåg att en partiledare för ett stort parti som håller tyst  får bättre opinionssiffror än den som kommunicerar ett budskap.
Både Mona Sahlin, under sin första tid som partiledare och Carl Bildt, under sin tid i Kosovo visar på detta. Vad som sker uthålligt är det intressanta. Vi vet ännu så länge väldigt lite om vilken politik som socialdemokraterna har.

Samtidigt är det en smula oroande att regeringen inte riktigt ser allvaret. Gårdagens lagrar är inte detsamma som framtidens segrar. Det gäller även för regeringen att presentera uthålliga lösningar på dagens problem. Ungdomsarbetslösheten är ett av dessa problem. Integritetsfrågorna och skatterna är andra viktiga frågor där regeringen inte levererat tillräckligt.

Socialdemokraterna har faktiskt en än svårare uppgift. Deras budgetförslag i vår kommer att visa på om de har en långsiktigt förmåga att utmana regeringen. Regeringen lägger sin vårproposition den 16 april. Efter detta vet vi mer om vilka frågor som kommer att skilja blocken åt och hur opinionen reagerar på detta

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar