07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vem vill komma fram i Värmdöpolitiken?

Hänt i Värmdö
Med lite drygt två och ett halvt år kvar till nästa val är det dags att fundera över vad som sker i de olika politiska partierna. Speciellt vem som flåsar dagens ledare i nacken och vill komma fram.

I moderaterna talar man allt mer om ”tjejmaffian”, en grupp kvinnor som markerar att man vill komma fram. Som ”spindoktor” i gruppen pekar allt fler ut Malin Bellander. En annan som verkar anse att hon är mogen större uppgifter är den nyblivna ordföranden i vård- och omsorgsstyrelsen, Deshira Flankör. Samtidigt kan man undra vad statsrådet Hillevi Engström tänker. Om det blir regeringsskifte kanske posten som kommunstyrelsens ordförande skulle kunna passa. En annan som funderar på vilken väg är moderaternas ordförande, Maria Ros Jernberg, riksdag eller kommun? Det är frågan?
Att nuvarande kommunstyrelsens ordförande Lars Erik ”Nallen” Alversjö sitter kvar efter nästa val verkar nästan ingen tro på.

Hangarfartygskaptenen Anders ”Ankan” Bergman upplevde fullt myteri på senaste kommunfullmäktigemötet. Där tog Amie Kronblad ton. Hon menade att det inte går att svika väljarna genom att låta bli bygget av förskolan i Charlottendal. Udden i talarstolen var riktad mot det egna kommunalrådet och hangarfartygskaptenen. Han verkade känna sig övermannad. I ohelig allians med Olle Markstedt visade fru Kronblad var skåpet ska stå. Civilkurage menar en del. Andra säger att det var första steget mot att själv ta över som kommunalråd. Ambitionen finns helt klart.

Inom kristdemokraterna styr inte pastor Jansson, vilket man ibland kan tro. Nej, det är pastor Dozzi som försöker vara herde för sin församling. Flocken verkar dock springa åt många olika håll. Som ulven i fårakläder utmålas allt mer Ulrik ”Ulven” Lindgren. Han är i dag politiskt sakkunnig i regeringen. Faller det jobbet kan han tänka sig käka upp både en och annan för att få pastorns jobb. Många menar att han i sina åsikter ligger långt ut på den närmast fundamentalistiska kristna kanten. Han skulle nog kunna tänka sig att Värmdö skolor inte talar om Darwins utvecklingslära. För honom är nog kreationismen, länk mera näraliggande. Frågan är om vare sig Värmdö eller kristdemokratena på Värmdö är mogna för detta? Maktkampen i kristdemokraterna är livlig. I ena hörnet står en Ulv.

Miljpartiet verkar vara eniga om en sak. De vill bli kvitt hönsmamman, Yvonne Blombäck. Malin ”Måsen” Åberg Aas verkar ha ett ganska gott grepp över situationen. Även Max ”Lemuren” Ljungberg verkar sitt ganska säkert i sadeln internt. Så här är det lugnast av alla partiet. Frågan är mer: att vara med i koalitionen eller inte vara?
Månn ädlare att lida och fördraga
Ett bittert ödes stygn och pilar eller
Att ta till vapen mot ett hav av kval.

Andra i partiet ältar de sista raderna
Så går beslutsamhetens friska hy
I eftertankens bleka krankhet över
Och företag av märg och eftertryck
Vid denna tanke slinta ur sin bana
Och mista namnet handling.

Centerpartiet eller som det i folkmun kallas; gänget med förmånskort på ”Fonus” är en märklig skara. Medelåldern är hög. En kvinna i övre femtioårsåldern menar att hon ska föryngra partiet. Hennes namn är Ina Ununger. Att hon vill bli den som syns mest betvivlar ingen. Om det går är en helt annan sak. Hon verkar vara hörselallergiker. Att lyssna innebär för henne att hörselgångarna sväller upp. Det är därför inte underligt att hon inte tar in så mycket av vad andra menar och säger. Upplagt för fight är det även här.

Socialdemokraterna på Värmdö har länge styrts av Lars Bryntesson. Sannolikt gör han sitt sista val i Värmdöpolitiken 2014. Bakom honom står två kvinnor, Andrine Winter och Annika Andersson Ribbing. Båda dessa känner sig säkert manade att ta över. Nu får de nog se upp baköver. Det kommer konkurrens från Charlie ”Värmdö-exposed” Hansson. Han skulle inte ha något emot att bli nytt kommunalråd, i vart fall på deltid. Frågan är vem av de tre som drar längsta strået?

Vad gäller vänstern och sverigedemokraterna så är situationen den att om man bara har två hårstrån kvar finns det gränser för hur många frisyrkombinationer som finns.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar