05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ytterligare en politiker på villovägar

Hänt i Värmdö

En annan politiker i Värmdö som utgjuter sig över medborgarna är vice ordföranden i finansieringsnämnden för utbildning, Amie Kronblad, länk.  

I ett blogginlägg som verkar vilja röra oss till tårar berättar hon om tidiga morgnar med inläsning av material. Det verkar vara plats för ord som, stackare och en eller annan tår från medborgarna. 

I samma blogginlägg skriver hon här: ”Vår demokrati, mina vänner, bygger på fritidspolitikers engagemang. Därför blir jag trött på människor som gnäller över inkompetens bland våra politiker. En procent är aktiva i politiska partier i Sverige idag, en siffra som är låg.”

Medborgare i politiken är förutsättningar för demokratin. På denna blogg skrivs det ofta om bristen på representativitet och dess konsekvenser. Problembeskrivningen stämmer. Lösningen är inte som Kronblad tror att acceptera inkompetens. 

-Nej, i stället gäller det att ännu hårdare visa på avigsidorna av inkompetensen. Kronblad gör sig skyldig till samma misstag som sin kollega Fredrik Sneibjerg. Kritik av medborgarna är altid fel. Politikerna ska inte kritisera medborgarna. Det är förbehållet medborgarna. Däremot måste både politiker och partier fundera över hur representativiteten kan bli bättre. Hur kan fler engagera sig i politiken? 

Det är ett problem som inte löses med att lägga munkavle på medborgarna.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar