07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Detta står inte i Nacka Värmdö Posten och ändå handlar det om NVP

Vad lokaltidningen Nacka Värmdö Posten inte talar om är sin ekonomi och hur tidningsgruppen är organiserad. För den oinvigde är Nacka Värmdö Posten företaget med samma namn och ett AB efteråt.
Detta bolag omsatte 2010 40,57 miljoner kronor. Vinsten före finansnetto var blygsamma 1,49 miljoner, efter var den 1,55 miljoner.

Nu tar historien inte slut där. De stora vinsterna hittar vi i annonsbolaget Densito media. Här är omsättningen 20,18 miljoner. Resultatet är 14,44 miljoner kronor före bokslutsdipostioner och efter finansnetto 14,48 miljoner kronor. Om vi lägger ihop dessa delar får vi en tidning som omsätter 55 miljoner kronor och har en vinst på 16 miljoner kronor. En vinstmarginal på smått fantastiska 29%.

Moderbolag till Densito media AB och Nacka Värmdöposten är fastighetsbolaget Gunnar Wirström fastigheter AB. På denna koncernnivå är resultatet 48 miljoner kronor. Det egna kapitalet är 215 miljoner kronor. Skulderna är på blygsamma 7,67 miljoner kronor.

Detta är inte hela sanningen för fastighetsbolaget med dotterbolag ägs av Wirström Publishing AB. I den översta koncernnivån är det egna kapitalet 239 miljoner kronor. Kassan i koncernen är på dryga 70 miljoner kronor. Kassaflödet är på 22 miljoner kronor. Soliditeten är på 78%. Så den lilla lokaltidningen är inte så liten när man granskar den närmare.
Detta var året 2010. Bloggen återkommer med siffrorna för år 2011, när de föreligger.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar