05282024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Mitt Romney är klar som kandidat för republikanerna

Då har den ende reelle utmanaren till Mitt Romney dragit sig tillbaka. Rick Santorum har nu bestämt sig för att dra tillbaka sin kandidatur som republikansk presidentkandidat, länk, länk länk, länk. Därmed är det klart att Mitt Romney blir republikanernas presidentkandidat i höstens presidentval. De två återstående utmanarna Newt Gingrich och Ron Paul har inga reella chanser att vinna nomineringen.
Sannolikt lämnar de också primärvalen snart.

Vad som återstår är då att forma ett republikanskt utmanarlag mot den sittande presidenten. Här kan Rick Santorum få en framträdande position. Ledande profiler har under den senaste tiden, en efter en meddelat att man stödet Mitt Romney. Processen att hjälpligt ena ett spretigt republikanskt parti tar nu vid.

För Romney innerbär avhoppet att han slipper flirta allt för hårt med ärkekonservativa strömningar och kan ligga mer i mitten av högerfåran i amerikanskt politik. Det kommer att gynna hans chanser i presidentvalet.

Romney måste för att vinna presidentvalet bli mer än den kandidat som är bäst på att sköta ekonomin. Förtroendebasen måste breddas med fler frågor där han upplevs som den mest lämpade kandidaten.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar