05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö har uselt företagarklimat

Hänt i VärmdöOrganisationen Svenskt näringsliv har publicerat sin nya kartläggning av företagsklimatet i Sveriges kommuner, länk.

I rankingen hamnar Värmdö på 172, länk plats av 290 kommuner. Årets placering är en förbättring från plats 181. Var och en förstår att detta är dålig. Det innebär att kommunen är dålig på att hantera sina företag. Allt annat vore dumhet.


Trots detta dristar sin Amie Kronblad på sin blogg till följande ord, länk: Det görs ett fantastiskt politiskt arbete när det gäller näringslivsfrågorna i koalitionen men rankningen stiger inte som den borde. Kanske segar statistiken efter, kanske får vi se ett trendbrott inom snar framtid.”
Uttalandet visar att Kronblad precis som många andra politiker inte har förstått alvaret i situationen. Det fungerar inte. Det kan vara så att det läggs ned mycket arbete, men resultaten uteblir. Den som grundlade Värmdös dåliga betyg var för övrigt hennes partikollega kommunalrådet Peter Bondesson. Hans insatser gjorde att Värmdö kommun föll i rankingen katastrofartat. Intressant är att han heller inte tog resultaten på alvar. Han skyllde i från sig och kom med bortförklaringar.


Det enda ljuset i tunneln är att kommunen i vart fall har en ambition att stiga i ranking, länk.


En annan observation är att antalet företagare eller företagsledare i politiken inte är stort. Det gör att det kan vara svårare att veta vad företagarna önskar.


En placering i den översta fjärdedelen borde vara ett lägstakrav, dvs en placering sämre än plats 72 borde av alla ses som ett stort misslyckande.


Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar