06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

I Nacka blir det klarare om vem som efterträder Erik Langby

I Nacka anmäler riksdagsmannen Mats Gerdau att han kan ta över efter Erik Langby, länk.
Mycket talar för att just Gerdau blir ny kommunstyrelseordförande i Nacka.

Sannolikt kommer inte processen att ske utan strid, men mycket talar för att Gerdau kommer att stå som slutgiltig segrare. På många sätt är det det ett naturligt steg för honom att återvända till kommunalpolitiken.

Att vara kommunstyrelseordförande är operativt och man kan se resultat av det man gör. Det skiljer sig radikalt från riksdagsmannajobbet. Så valet mellan posterna är enkelt för en politiker som vill åstadkomma något.  I Gerdaus fall sammanfaller hans intresse med att Sofia Arkelsten lämnar uppdraget som partisekreterare för moderaterna. Enligt uppgifter till bloggen har Gerdau varit nära lierad med Arkelsten.

Mats Gerdau fick i riksdagsvalet 2010 183 personröster.
Som kommunstyrelseordförande slipper han vara med att kämpa i den som det väntas mycket hårda kampen om vem som ska får stå på riksdagslistan för moderaterna. Som moderat och kommunstyrelsordförande kan han vara relativt säker på att sitta kvar på sin post efter valet 2014 nästan oavsett hur det går för moderaterna.

I Värmdö kommun är det osäkrare än någonsin om vem som blir ny kommunstyrelseordförande

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar