05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Koalitionen hotar spricka

Hänt i Värmdö
Medan den styrande koalitionen förhandlar om fokus i politiken växer sprickorna.
Under stora delar av måndagen fortgick förhandlingar. Det parti som initierat förhandlingarna är miljöpartiet.
I stället för framåtsyftande diskussioner ägnades förhandlingarna åt brandsläckning.
En av de centrala frågorna var om hur man ska lösa frågan om vuxenutbildningen utan att spräcka koalitionen. Här är moderater och miljöpartister på kollisionskurs.

Samtidigt tar småpartierna ton, länk. Kristdemokraterna och folkpartiet vill involveras i valprocessen av ny kommunstyrelseordförande. Både Stefan ”Pastorn” Dozzi från kd och Anders ”Ankan” Bergman från fp menar att just de måste få en mera central roll. Dessa utspel irriterar moderaterna. Budskapet är: sitt still i båten.

Från moderat håll menar ledande företrädare att det var fel person som avgick. Den som borde avgått var Max”Lemuren” Ljungberg. Han framstår enligt bloggens källa som en närmast tondöv solist. En man som inte är van att spela i lag, menar andra. Ytterligare någon menar att Ljungberg ligger långt ut på vänsterkanten och genom detta blir ett stort problem.

Bloggen menar att det är strategiskt fel att dra ut på nomineringsprocessen av ny kommunstyrelseordförande över sommaren. Det riskerar att öppna upp för mygel och kupper.
Processen bör vara mycket mer koncentrerad för att inte riskera slita sönder koalitionen inifrån.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar