07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kända lokala kristdemokrater fick inte vara med

Hänt i Värmdö
Nationaldagen firades med pompa och ståt i Gustavsberg. Högste beskyddare för festligheterna var som vanligt fru borgmästarinnan, kommunfullmäktiges ordförande, Monica Petterson. Tyvärr var det färre än vanligt som mötte upp för att fira valet på riksmötet i Strängnäs, 1523 den 6 juni av Gustav Vasa till kung över Sverige.

Som traditionen numera bjuder hälsades också nya  Svenska medborgare i Värmdö kommun välkomna. Tidigare har alla partiers företrädare deltagit i denna ceremoni. I år hade, någon, oklart vem bestämt att några få utvalda politiker skulle sköta om detta. De utvalda var borgmästarinnan, fru Pettersson, oppositionsrådet Lars Bryntesson och ”nästankommunalrådet” Fredrik Sneibjerg. Så enbart företrädare för moderater, socialdemokrater och folkpartister hälsade välkomna.

Två andra ville gärna vara med och hälsa välkomna. Det var kristdemokraternas kommunalråd Stefan Dozzi och kommunfullmäktigeledamoten Clarence Örhamamar. De mötte upp och blev avvisade av Monica Pettersson, som närmast förklarade dessa båda herrar för icke önskvärda vid ceremonin. Örhammar och Dozzi var helt ovetande om att de inte fick vara med. Pettersson hänvisade till att det hade fattats ett beslut om detta. ”Vi visste ingeting”, säger Clarence Örhammar till bloggen, än mindre förstår vi hur man fattat beslutet, avslutar Örhammar.

Huruvida Pastor Dozzi travesterat bibelns Markus evangelium 10 kap vers 14 och sagt: ”låt de nya svenskarna komma till mig och förmenen dem det icke, ty Svea rike hör sådana till”, vet inte bloggen.
Irritationen gick i vart fall inte att ta miste på. 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar