06242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nya fakta kring Värmdövallen förbryllar

Hänt i Värmdö
Värmdövallen AB betalade som bekant ut ersättningar till VD och styrelse på 461 799 plus sociala omkostnader, länk. Under 2011 hade bolaget en VD vid namn Lennart Harderud. Styrelseordförande är Bengt Engelberg, som också sitter i kultur- och fritidsnämnden.
Lennart Harderud avgick som VD för Värmdövallen i februari i år. 

Lennart Harderud säger så här om upplägget med Värmdövallen och Grantomtahallen i en skrift från Stockholms idrottsförbund, länk
”Värmdö IF har under en lång tid haft ett nära samarbete med kommunen. I dag sköter deras bolag driften av Värmdövallen, skolans idrottshall samt den nybyggda Grantomtahallen på uppdrag av kommunen. En person är heltidsanställd som driftansvarig tillsammans med en heltids- och fyra timanställda vaktmästare samt två halvtidsanställda som sköter ekonomi och gymmet.
– Vi har under årens lopp insett att ideellt arbete inte är tillräckligt. Om den här typen av verksamhet ska fungera måste man ha folk anställda. Och att vi har ett uppdrag av kommunen ger oss en bas att kunna anställa, säger Lennart Harderud.”


Lennart Harderud är högt uppsatt inom idrottsföreningen Djurgården, länk. Hans namn kom under debatt i samband med en rättegång mot en numera tidigare närstående, länk.


Man kan fråga sig om de höga VD och styrelsearvodena i Värmdövallen är förenligt med borgen till föreningen?
Vem har fått arvodena och för vilka tjänster i så fall?

Bloggen undrar om Värmdö kommun delar uppfattningen att det är dags för mindre ideellt arbete i föreningarna och att man nu ska anställa folk i stället?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar