05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

FRA shopen öppnar igen

Regeringen meddelade i samband med riksmötets högtidliga öppnande att man kommer att lägga fram ett förslag som ger säkerhetspolisen och rikskriminalpolisen möjlighet att beställa signalspaning av FRA, länk länk, länk. Detta innebär att den så kallade FRA shopen öppnar igen.
Förslaget har väckt stort motstånd. Bland annat datainspektionen och advokatsamfundet har kritiserat förslaget. Det gör att vanliga hederliga svenskar kan övervakas i onödan. Yrkesgrupper som journalister och advokater riskerar att inte kunna leva upp till sin meddelarskydd/tystnadsplikt. Ett klart brott mot Sveriges grundlagar.

I den så kallade FRA kompromissen ingick att FRA shopen inte skulle öppnas igen. Nu sker detta genom en överenskommelse mellan moderater och socialdemokrater. Många liberaler talar om svek. Även bloggen håller med.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar