07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Rapport från kommunfullmäktige, Värmdö kommuns riksdag

Hänt i Värmdö
Riksdagen i Värmdö hade sammanträde i onsdags. Numera direktstreamat över nätet, länk. Något som bloggen länge propagerat för.
Mycket tid ägnades åt debatt och ofta för dess egen skull. Framför allt en typ av frågestund där oppositionen ställer frågor till dem som styr. På politikerspråk kallas detta för interpellationer.
Man skulle också kunna kalla det för slagsmål där de inblandade hade önskat att de hade kniv, men inte får ha det. Sådana är nämligen reglerna.
Tyvärr blir många av dessa debatter något enbart för de redan invigda.
God idé som förfelas, tyvärr.

Ända till Värmdö kommuns riksdag förirrar sig också konsekvenserna av skandalen kring företaget Värmdövallen AB som ägs av Värmdö IF. Nu gällde det att skapa regler så att detta inte upprepades. Dåligt förarbete gav återremiss.
Välförtjänt, menar nog många.
En som dock närmast kokade över var Anders ”Ankan” Bergman.
Någon sa lustigt att han såg helstekt ut. Bloggen menar mer åt à point hållet.
Andra menar medium rare.
Hur som helst är det trist att barnen får lida för att vuxna politiker inte har bättre koll.
Här borde ”Ankan” känna sig rejält kokt. Dålig koll.

Några som försökte vara kulturella var miljöpartisterna. 
Cervantes verkade nämligen vara förebilden. 
Sancho Panza och Don Quixote ändrade scenen. Inte som i böckerna i fight med väderkvarnarna. Nej, i stället var det i ohelig allisans med dem
Miljöpartiets roll i Värmdö är Sancho Panzas. Han är som de flesta vet  Don Quixotes granne. Med löften om att få en egen ö att regera över övertalades han att bli Don Quijotes vapendragare under dennes ridderskap. 
Nu rullades förslaget om väderkvarnarna ut. Kostnad upp till 100 miljoner med lånade pengar. Avkastningskravet hälften av vad professionella investorer kräver. 
Även Sancho Panza kräver betalt för att tjäna sin herre.

Närmast från himlen om man får tro det allvar hon tog sig själv på anlände Yvonne Blombäck. 
Som vanligt upptagen av sig själv och sin förträfflighet. Kunskap är tyvärr inte en tung börda för denna kvinna. Vindkraftverket kommer att stå som ett monument över hennes dåliga omdöme. 
Andra och mindre spektakulära investeringar borde gjorts före denna för att rädda miljön.

Problemen med nybyggda vindkraftverk är ofta att verkningsgraden är betydligt lägre än vad man kalkylerat utifrån vindmätningar. Dessutom är de ekonomiska förutsättningarna mycket oklara just nu. Ett förvärv av ett redan existerande verk skulle inneburit lägre risk.


Miljöpartisterna får väl hoppas att det blåser i stället för att solen lyser i närheten av vindkraftverket.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar