05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

En ny president Clinton?

Knappt har dammet lagt sig från presidentvalet förrän det börjar talas om 2016 års val.
Mannen som tar till orda är ingen mindre än superinvestorn Warren Buffet, länk, länk, länk. I tidningen Buffalo News som ägs av investmentbolaget Berkshire Hathaway som i sin tur har Buffet som grundare och huvudägare supportas hon redan.

Stödet från världens fjärde rikaste man ger självklart omedelbart eko i media över USA och hela världen.
För Buffet finns det sannolikt två viktiga skäl att stödja Clinton. För det första har han tilltro till att hon kan vidta de åtgärder som krävs för att klara USA skuld och budgetkris. För det andra upplever Buffet Clinton som en frihandelsvän. Sedan finns det säkert andra faktorer som också spelar roll.

Den stora frågan är om Hillary Clinton ställer upp?
Hon har aviserat sin avgång från utrikesministerposten under första kvartalet 2013.

Hon blir 70 år 2017 och skulle ha en ganska vanlig ålder för en president. Hennes erfarenheter som ”first lady”, senator, presidentkandidat och utrikesminister gör henne sannolikt till den mest meriterade kandidaten.

Med ett ganska splittrat republikanskt parti lär hon ha en god chans att vinna en presidentvalskampanj. Samtidigt är kampanjer oförutsägbara. Inte många hade tippat att en ganska ung man från Chicago skulle besegra henne i presidentvalskampanjen 2008.

Att Hillary Diane Rodham Clinton är sugen på utmaningen är inte att ta miste på. Samtidigt tvekar hon. Vi lär inte få vet om hon är kandidat förrän tidigast under 2015. Så till dess blir det bara spekulationer.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar