05302024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Läget bland partierna i Värmdö

Hänt i Värmdö
Bloggen tar tempen på partierna just nu.

Socialdemokraterna är i väntans tider. I början av december blir det klart vem som efterträder Lars Bryntesson. Det mesta talar för att efterträdaren kommer att heta Annika Andersson Ribbing.
Fokus i partiet är inåt. Någon undrar om traditionalisterna kommer att göra ett försök att ta tillbaka initiativet. Detta verkar dock stoppas av nämnde Bryntesson som efter sin uppgörelse med dessa krafter inte vill ha dem tillbaka i ledande positioner. Han håller ett vakande öga på processen.

Vänstern är litet. Det blir ungefär som om två hårsrtån på en skallig ska slåss.
Inte mycket väsen. Detta är partiet för de särskilt intresserade.

Värmdöcentern har ändrat taktik. Man inser att underkastelse inte fungerar.Nu försöker man med konfrontation. Den tidigare ”stjärnan”, lottan Ina Ununger verkar ha gjort parton ur. Partiet består av ganska många gamla och trötta medlemmar. Några nya har tillkommit, men partiet drivs fortfarande av det gamla gardet. Man sitter kvar för att man inte orkar avsäga sig sina uppdrag. Den enda som driver frågor, Henrik Paulsen och honom talar man inte med.

Folkpartiet verkar ha det lite lugnare är vanligt. Mobbingen av Olle Markstedt gör att han inte är lika oppositionell som vanligt.
En som rycker fram som en möjlig efterträdare till Anders ”Ankan” Bergman är Allan Sooman. De som var osäkra på honom inser att han är smidigare och klokare än vad man förväntat sig.
Anders ”Ankan” Bergman håller fortfarande masken. Utgjuter sig över denna blogg, mellan varven. Vet att han blir granskad. Oron över vad som kan komma fram i media och genom  kommunrevisionen sätter sin prägel. Gamla DN artiklar om Ankan vill han inte ha upp till ytan igen. Någon ytterligare period för Ankan som kommunalråd lär det inte bli. Just nu kan denne ”Anka” nog tänka sig att sluta i förtid.

Kristdemokraterna har problem med Ulrik Lindgren. Han har fått kalla fötter i skolfrågan och vill svänga 180 grader. Inte av övertygelse, nej han har en kompis som skulle drabbas av om Kyrkskolan minskades i omfång. I övrigt väntar man på att ordföranden i föreningen kan bytas ut.
Frågan är bara vem som ska ta över? Net finns fler omöjliga kandidater än möjliga. En kompromisskandidat kan vara ”teflonmannen”, Clarence Örhammar.

Moderaternas ledning har det hett om öronen. Cirkus Cirkör och köp av Värmdövallens fastigheter till överpris faller inte medlemmarna i smaken.

Ordföranden i föreningen har fått nytt jobb och kommer inte lika regelbundet till mötena. Vice ordföranden Bill Bergman rycker allt oftare in. Sannolikt ledarskifte på ordförandefronten i föreningen. En del undrar om den nye kommunstyrelseordföranden orkar pressen. Hon har varit svagare än förväntat. En som däremot utvecklar sina talanger som järnlady är borgmästaren Marie Bladholm. Hon utstrålar i förhandlingar allt ofta: hit men inte längre. Den gränsen ska man inte utmana.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar