07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ny regering kan få konsekvenser för SAAB kändisen Antonov

Litauen får en ny premiärminister, länk. Det är socialdemokraten Algirdas Butkevicius som får uppdraget.

Enligt källor med god insyn i processen kan detta att få konsekvenser för SAAB kändisen Vladimir Antonov. Den nya regeringen lär ha en helt annan syn på den numera Londonbosatte finansmannen skuld och oskuld i Snoras-affären.
Det är inte ens säkert att Litauen kommer att vidhålla sitt krav om utlämning av Antonov. En parlamentskommmission kom den 30 maj i år fram till att Snoras bank inte hade de brister som man tidigare hävdat.

Finansmannen själv menar att han utsatts för ett politiskt övergrepp och planerar att stämma staten Litauen, länk. Fortfarande är tillgångar motsvarande 500 miljoner euro frysta för att säkra Lituaens krav på finansmannen. Antonov planerar stämma staten på mångmiljonbelopp i euro. Enligt Latuisk rätt har det inte varit möjligt att inleda en sådan process förrän nu.

Själva utlämningsprocessen är tänkt att hållas i januari 2013 i London. Om detta verkligen kommer att ske är oklart. Källor säger till bloggen att den nya regeringen är mera intresserad av en förlikning med Antonov.

Det har tidigare rapporterats om cirkus Muller. Nu kan det vara dags för cirkus Antonov.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar