06242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Regeringssammanträde i Ankeborg, förlåt Värmdö kommun

Hänt i Värmdö
Värmdö kommuns regering, kommunstyrelsen sammanträdde i går.

Man klubbade igenom ett förfrågningsunderlag för vindkraft.
I miljöpartisternas ögon stod det närmast skrivet: ”vindkraften erövrar världen och Värmdö med storm”. Tyvärr verkar investeringen kunna bli riktigt dålig för skattebetalarna. Att köpa ny vindkraft är investeringsmässigt som att köpa grisen i säcken. Risken med affärsupplägget är stor för skattebetalarna.  man riskerar mycket låg eller till och med negativ avkastning på satsningen.

En annan fråga som klubbades igenom var förslaget om att köpa skandalboaget Värmdövallens AB byggnader. Diskussionen var hård och på de svarandes sida fanns finanskommunalrådet Anders ”Ankan” Bergman.
Han försökte göra alla beslutsfattare till ansvariga för beslutet.
Ankans egna bristande ansvar i frågan gjorde att en närvarande vid mötet upplevde honom mer som en struts som stuckit huvudet i sanden. Bloggen hade velat se metamorfosen.
Att affären luktar lång väg förstår de flesta. Kommunen kommer nu att köpa byggnader till en sorts överpris. Vinnare blir leverantörer och långivaren, sannolikt Swedbank.
Kostnad för skattebetalarna blir 18-22 miljoner för mycket.

Den enda ledamoten med civilkurage i frågan var borgmästaren Marie Bladholm som inte deltog i beslutet. Det hedrar henne. Kommunstyrelsens ordförande stämde in i ”Ankkören” och kritiserade underförstått den kloke Bladholm. Varför oppositionen inte satte ned forten kan man undra?

Bloggen tror att skandalen kring Värmdövallen AB kommer att vara ett tema under lång tid framåt.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar